10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMangalia: platforme subterane de gunoi

Mangalia: platforme subterane de gunoi

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, împreună cu directorul S.C. “Polaris M. Holding” S.R.L., Adrian Picoiu, au inaugurat noul sistem de colectare a deşeurilor municipale. Evenimentul a avut loc în zona blocurilor ANL, situate pe strada Oituz, în cadrul căruia a fost prezentat modul de funcţionare a platformelor subterane din acea zonă, primele care au fost date în folosinţă.

În prezent, în mai multe cartiere din municipiul Mangalia au fost amplasate zece astfel de platforme moderne de colectare a deşeurilor, urmând ca restul de 30 să fie montate pe teritoriul administrativ al oraşului, inclusiv în staţiuni, până la sfârşitul verii.

„Este un proiect extrem de important, la care am ţinut foarte mult şi, având un contract cu firma Polaris, am implementat acest proiect şi în Mangalia. Anul acesta, din cele 80 de ghene existente în Mangalia, vor fi finalizate 40 până la sfârşitul verii, anul viitor încă 20 şi în următorul an alte 20. Cu siguranţă Mangalia va fi un oraş curat, cu adevărat european. Câinii care se alimentau de la ghene vor fi strânşi de pe străzile oraşului”, a declarat edilul Radu Cristian.

La rândul său, reprezentantul firmei de salubrizare a precizat că acest sistem are numai beneficii. „Este un sistem nou, modern de colectare a deşeurilor municipale. Modalitatea de funcţionare a platformelor subterane constă în ridicarea containerelor, printr-o instalaţie hidraulică, la nivelul solului. Fiecare platformă conţine 4 containere, cu o capacitate de 1,1 mc, două pentru deşeuri reciclabile şi două pentru deşeuri menajere”, a explicat Adrian Picoiu, şeful Departamentului Achiziţii Publice de la firma “Polaris”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă