13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMarş de protest pentru salvarea cartierului Floreasca

Marş de protest pentru salvarea cartierului Floreasca

Aproximativ 200 de persoane au participat, sâmbătă, la un marş de protest organizat de Grupul de Iniţiativă Civică Floreasca pentru sensibilizarea autorităţilor publice cu privire la ‘dezvoltarea urbană haotică’. 

Pe parcursul evenimentului, desfăşurat pe traseul Parcul Verdi – Str. Chopin – Str. Garibaldi – Str. Bizet – Str. Ghiţă Pădureanu – Calea Floreasca – Lacul Floreasca – Halele Ford /Automatica, participanţii la marş au scandat lozinci în care au solicitat stoparea PUZ-ului care prevede ridicarea unor clădiri de birouri, pledând pentru păstrarea spaţiilor verzi din zonă. 

Ei au purtat pancarte pe care scria: “Nu vă lăsăm să ne distrugeţi cartierul!”, “Traficul în Floreasca este blocat. Dacă faceţi patru turnuri sigur îl deblocaţi!”, “Dorim transformarea Halei Ford în centru cultural de cartier!”, “DNA de ce nu vezi? Te rugăm să-i anchetezi!”. 
De asemenea, cu această ocazie s-au strâns semnături pentru cele două petiţii iniţiate de Grupul de Iniţiativă Civică Floreasca, “Verde de Verdi”, respectiv “Salvaţi Halele Ford”. 

“Am manifestat pentru ca PUZ-ul pentru această ‘catastrofă urbanistică’ să nu se mai prelungească. Toată zona Floreasca este gândită cu blocuri cu parter şi maximum trei-patru etaje, plus vile, case liniştite. Pe o anumită arie este permis un anumit număr de locuitori. În momentul în care începi s-o supraîncarci, calitatea vieţii scade, creşte poluarea, practic traiul devine de nesuportat”, a declarat Sever Cartianu, unul dintre organizatorii marşului. El a reclamat faptul că “Parcul Verdi e ciopârţit” şi a pledat pentru transformarea Halei Ford în centru cultural de cartier. “Să fie ceva util pentru comunitate, care să crească calitatea zonei şi a vieţii locuitorilor”, a spus Cartianu. 

Potrivit unui comunicat al Grupului de Iniţiativă Floreasca, citat de Agerpres, “în ultimii cinci ani, zona din nordul cartierului Floreasca a cunoscut o dezvoltare explozivă”, fapt care “a generat probleme majore de trafic şi de mediu în cartier şi în zonă”. 

“Odată cu realizarea construcţiilor propuse în Calea Floreasca nr.159-165 (4 blocuri turn de 105 m şi 75 m în imediata vecinătate a Halelor Ford – monument istoric de clasa A), precum şi a altor blocuri în Parcul Verdi şi în zona Lacului Floreasca, traficul (cu o medie de 1.500 maşini pe zi la ora actuală), va creşte în continuare, punând în pericol inclusiv accesul rapid către cel mai mare centru de urgenţe medicale din România, Spitalul Floreasca. La fel şi impactul negativ asupra mediului, asupra infrastructurii deja insuficiente şi în final a calităţii vieţii locuitorilor, actuali proprietari, dar şi chiriaşi, din cartierul Floreasca şi zonele învecinate”, se mai precizează în comunicatul citat. 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă