6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMedic din Hunedoara, reţinut pentru luare de mită

Medic din Hunedoara, reţinut pentru luare de mită

O femeie de 39 de ani din Hunedoara, medic specializat în Medicina Muncii, a fost reţinută pentru luare de mită, informează Mediafax.

Ea a fost prinsă după ce ar fi primit 1.000 de lei de la un bărbat care avea nevoie de o expertiză pentru prelungirea pensiei de invaliditate.

Procurorul Adina Velescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, a declarat, joi, că o femeie de 39 de ani din Hunedoara a fost reţinută, miercuri după-amiază, după ce a pretins şi a primit sume de bani pentru exercitarea sarcinilor de serviciu.

Velescu a spus că femeia este medic specializat în Medicina Muncii, fiind prinsă în urma unui flagrant.

“Am fost sesizaţi de o persoană care a spus că medicul i-a solicitat 1.000 de lei pentru eliberarea documentului medical necesar prelungirii pensiei de invaliditate. Banii au fost înseriaţi şi au fost găsiţi într-un plic pe biroul femeii în timpul percheziţiei. Percheziţia a fost efectuată în cabinetul medical, unde s-au mai găsit diverse sume de bani şi valută, în total aproximativ 2.000 de lei. Femeia a declarat că nu a ştiut că banii i-au fost oferiţi de pensionar şi că acesta i-ar fi aşezat plicul pe birou în timp ce ea se afla cu spatele”, a explicat Velescu.

Potrivit sursei citate, femeia reţinută pentru 24 de ore urmează să fie prezentată judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.

Surse judiciare spun că în judeţul Hunedoara există doi medici care eliberează adeverinţe necesare pentru dosare de invaliditate, femeia reţinută fiind responsabilă pentru zona Hunedoara-Deva, iar un alt medic pentru zona Văii Jiului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă