12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Cod portocaliu de ploi în Capitală, până la ora 21.00

UPDATE. Cod portocaliu de ploi în Capitală, până la ora 21.00

UPDATE 17.45: Capitala și județul Ilfov se află sub cod portocaliu de ploi, până la ora 21.00, informează Agenția Națională de Meteorologie (ANM).

”Ploaia va continua să se intensifice şi va avea aspect torenţial. Cantităţile de precipitaţii vor cumula local 25…30 l/mp şi izolat 35…40 l/mp. Intensificări susţinute ale vântului, cu viteze la rafală de 65…75 km/h. Grindină de mici şi medii dimensiuni, descărcări electrice”, arată ANM.

Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat, miercuri, la sediul Primariei Capitalei, un comandament la care au participat reprezentanti ai ApaNova, ai operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, directii de specialitate din cadrul Primariei Capitalei, Administratia Strazilor, ALPAB, în contextul avertizărilor meteorologice care anunță ploi abundente in București.

"Vom interveni cat mai rapid. ApaNova si operatorii de salubrizare au amplasat deja utilaje in puncte fixe in toate cartierele Capitalei, astfel incat, imediat ce va fi necesar, sa se poata interveni pentru eliminarea acumularilor de apa cat si pentru degajarea deseurilor acumulate pe gurile de canal si la rigole. De asemenea, fac un apel catre organizatorii de evenimente din Bucuresti sa isi asigure constructiile provizorii, iar constructorilor sa ia masuri de siguranta a lucrarilor, pentru evitarea oricaror incidente provocate de intemperii" a declarat Primarul General care a solicitat reprezentantilor Administratiei Strazilor sa monitorizeze semafoarele si sa remedieze de urgenta eventualele defectiuni.

In prezent ApaNova are in teren 148 de lucratori si 58 utilaje, dintre care 25 sunt utilaje de mare capacitate (23 de autocuratitoare si 2 aspiratoare-excavator).

Inca de la declansarea alertei meteo s-au luat masuri de verificare a zonelor critice, de verificare a gurilor de scurgere si a instalatiilor de pompare din pasaje. S-a luat legatura cu Administratia Nationala Apele Romane, pentru reducerea nivelului in albia superioara a raului Dambovita, in vederea eliminarii unei cantitati cat mai mari de apa prin reteaua de canalizare.

In cazul in care situatia o va impune si se va ridica nivelul de alerta, echipaje ale Apanova se vor deplasa in punctele critice, pentru a degaja acumularile de apa.

De asemenea, echipele Apanova sunt pregatite sa actioneze, daca este cazul, pentru deschiderea canalului descarcator in zona statiei de epurare, pentru a creste capacitatea de tranzitare a retelei de canalizare.

In ceea ce priveste operatorii de salubrizare, acestia sunt pregatiti de interventii, au asigurate utilajele, motopompele, astfel incat sa poata degaja imediat ce este cazul gurile de scurgere, acumularile de apa la rigole precum si pentru a elimina deseurile necontrolate care ar putea sa apara pe caile de rulare, in urma fenomenelor meteo.

Totodata, echipele de lucratori ai ALPAB au pregatit vidanje si se afla in teren pentru a putea interveni in timp util daca este cazul. NOTA Reamintim ca pentru sesizari privind RADET, ENEL, ApaNova etc. Primaria Capitalei pune la dispozitia bucurestenilor nr. tel gratuit 0800.800.868.

Primarul Cristian Popescu – Piedone a solicitat, miercuri, întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Sector 4, în contextul atenţionărilor primite de la meteorologi, care anunţă pentru intervalul orar 15.00 – 19.00 ploi însemnate cantitativ şi căderi de grindină.

În cadrul şedinţei au fost stabilite măsurile şi modalităţile de intervenţie, într-o mobilizare generală a factorilor cu atribuţii din cadrul Autorităţii Locale Sector 4 şi al I.S.U Bucureşti, în limitarea efectelor acestor fenomene meteo, se arată într-un comunicat al Primăriei Sector 4.

Astfel, edilul a dispus ca 10 utilaje de intervenţie şi 60 de lucrători aparţinând S.C. REBU S.A., cât şi 9 pompe, o vidanjă şi 40 de lucrători ai ADPP şi ADP Sector 4 se vor afla în teren, în zonele Sectorului 4 în care se acumulează de obicei cantităţi de apă în urma căderilor de precipitaţii abundente (str. 11 Iunie – Mitropolit Nifon, bd. Gheorghe Șincai cu bd. Tineretului, pe străzile Ciucaș, Sistematizării, 3 Brazi, șos. Giurgiului, zona bd-lui C-tin Brâncoveanu, a bd-lui Metalurgiei și cea a cartierului Apărătorii Patriei).

Totodată, pentru eficientizarea acestor intervenții, dacă va fi necesar, Primarul Sectorului 4 va aplica măsura restricţionării temporare a circulaţiei în zonele afectate, până la remedierea situaţiei. De asemenea, efective ale Poliţiei Locale Sector 4 se vor afla permanent în teren, pentru fluidizarea traficului rutier.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă