18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNăvodari va avea cel mai mare centru de agrement de pe litoral

Năvodari va avea cel mai mare centru de agrement de pe litoral

Construcţia va cuprinde, printre altele, bazine interioare acoperite, bazin exterior, terenuri de tenis, teren de minifotbal cu gazon sintetic, sală de cromoterapie, saună, sală de fitness.

„Năvodariul îşi va schimba radical faţa în bine”, a declarat, recent, primarul năvodărean Nicolae Matei, cu prilejul lansării proiectului privind construirea unui centru de agrement, ai cărui beneficiari sunt locuitorii din zonă, dar şi turiştii care sosesc la mare. Edilul a precizat că de patru ani se munceşte la acest proiect finanţat din fonduri europene, dar şi prin eforturile Primăriei Năvodari. “Este un efort financiar considerabil pentru Năvodari, pentru că Primăria va contribui cu 50% din valoarea proiectului. Din păcate, agenții economici nu s-au înghesuit ca să facă un asemenea proiect de anvergură în Năvodari, așa că am fost nevoiți să îl facem noi, să concurăm cu alte orașe, să câștigăm și să semnăm contractul de finanțare”, a afirmat Nicolae Matei.

Spaţii pentru relaxare şi divertisment

Centrul multifuncţional va fi situat la intrarea în Năvodari, la doi paşi de Tabăra de Copii Delfinul. Construcţia ridicată pe două etaje va cuprinde bazine interioare acoperite, bazin exterior, două terenuri de tenis cu suprafaţă de joc cu zgură şi un teren de minifotbal cu gazon sintetic, iar clădirile aferente vor găzdui, printre altele, saloane kinetoterapeutice, echipamente wellness, sală de cromoterapie, saună, sală de fitness, spaţiu pentru cursuri teoretice de scubadiving.

Centrul de agrement se va întinde pe o suprafaţă de 17.000 mp, din care clădirea va avea 3.600 mp. Din proiect nu lipsesc 150 de locuri de parcare pentru deţinătorii de autoturisme. “Acest tip de Aqua Land va fi dotat cu piscine, spa, tobogane acvatice etc. Vom avea amenajate și cabine de duș, cabine de schimb, toalete și toate utilitățile necesare funcționării unui asemenea centru. Totodată, centrul va fi dotat și cu o parcare încăpătoare pentru toți cei care vor veni cu autoturismul personal ca să se recreeze”, a spus arhitectul și proiectantul general al investiției, Marius Iuga.

Proiect de promovare

Prin realizarea acestui proiect, autorităţile năvodărene doresc extinderea sezonului din primăvară până în toamnă, în zona litoralului dar şi în oraş. „Sunt sigur că acest proiect va avea rezultate foarte bune pentru Năvodari şi va deveni punct de atracţie pe litoral pentru fiecare turist. Acesta, alături de promenadă, lărgirea şi modernizarea drumului dintre Mamaia şi Năvodari şi a celui dintre Năvodari şi Ovidiu, Piaţa de Peşte şi Centrul de Afaceri vor duce la dezvoltarea şi modernizarea oraşului, iar până peste doi ani, când toate aceste proiecte vor fi finalizate, oraşul Năvodari va fi un adevărat şantier, dar tot ce am făcut, dincolo de munca imensă, este cu simţ de răspundere şi înseamnă infrastructură turistică serioasă”, a completat primarul Matei. Centrul de agrement va crea, de asemenea, locuri de muncă temporare şi permanente. Valoarea totală a proiectului este de peste 30,3 milioane de lei.

DEZVOLTARE. Staţiunea Năvodari, „a doua Mamaia“

Preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, a subliniat că este nevoie de agrement de calitate pe litoral. „Năvodariul se dezvoltă, a devenit cea mai nouă staţiune balneară de pe litoralul românesc. Susţinem orice proiect care creează atractivitate. Turiştii români caută staţiuni animate, staţiuni în care să se întâmple ceva. În acelaşi timp, pe litoral trebuie să creăm un profil pentru staţiunile noastre, un brand. Năvodariul creşte spre acest brand. Va fi a doua Mamaia. Am spus de multe ori că fiecare staţiune trebuie să-şi creeze propriul profil, iar Năvodariul a ales foarte bine sectorul de agrement. Acesta este abia începutul şi sper ca dezvoltarea să nu se oprească aici. Aveţi toată susţinerea agenţiilor de turism“, a declarat Corina Martin.

Cele mai citite

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă