13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNou punct de FRONTIERĂ între România şi Ungaria. Se vor conecta două...

Nou punct de FRONTIERĂ între România şi Ungaria. Se vor conecta două AUTOSTRĂZI

Frontiera dintre România şi Ungaria va avea un nou punct de frontieră, între localităţile Nădlac (judeţul Arad) şi Csanadpalota.

Noul punct de trecere a frontierei va interconecta autostrăzile A1 din România şi M43 din Ungaria.

Înfiinţarea noului punct vamal a fost reglementată de partea română prin Memorandumul aprobat miercuri de Guvernul României.

Conform acestui document, vechiul punct de frontieră dintre Nădlac şi Nagylak rămâne deschis, dar numai pentru autovehicule cu masa maximă de 7,5 tone.

Noul punct de frontieră, Nădlac – Csanadpalota, va facilita atât traficul internațional de persoane, cât și traficul internațional de mărfuri, fără limită de tonaj.

În prezent, între Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare este în vigoare Acordul semnat la București, la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Convenției dintre România și Republica Ungară privind controlul traficului rutier și feroviar, semnată la București la 27 aprilie 2004.

Citeşte şi: Un deputat Jobbik cere un GARD la frontiera Ungariei cu ROMÂNIA

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă