9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialO amendă rutieră la fiecare zece minute

O amendă rutieră la fiecare zece minute

Polițiștii constănțeni și-au prezentat bilanțul de activitate pe 2016. Cel puțin în cifre, județul Constanța a fost unul mai sigur. Din analiza indicatorilor statistici, în anul 2016 comparativ cu anul 2015, se pot constata următoarele aspecte: infracționalitatea sesizată înregistrează o scădere de 12,6% iar numărul infracțiunilor stradale sesizate a scăzut cu 26,5%. De asemenea infracțiunile de vătămare corporală au scăzut cu 61,5%, cele de furt cu 23,4% și în cazul tâlhăriilor fiind înregistrată o scădere cu 21,5%. Infracționalitatea stradală a înregistrat un trend descendent cu 26,5%.

Cel mai mult de lucru au avut polițiștii de la Serviciul Rutier, în ceea ce priveşte siguranța traficului rutier. Aceștia au aplicat un număr de 56.723 sancţiuni contravenţionale. Cu alte cuvinte, anul trecut, au amendat o persoană în medie la fiecare aproximativ 10 minute. Amenzile au fost acordate pentru nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea vitezei legale, indisciplina pietonală, defecţiuni tehnice, neacordare de prioritate pietoni, neacordare de prioritate auto, conducere sub influenţa alcoolului, ce şi-au reflectat eficienţa în diminuarea numărului de accidente grave, a persoanelor decedate şi rănite ușor de pe raza judeţului Constanţa.

De asemenea, polițiștii au reținut 5.053 permise de conducere și au retras 1.993 de certificate de înmatriculare.

”Pentru anul 2017, poliţiştii constănţeni au ca priorităţi de acţiune îmbunătăţirea calităţii serviciului poliţienesc pentru comunitatea constănţeană; consolidarea pregătirii profesionale a poliţiştilor; creşterea gradului de încredere a cetăţenilor faţă de poliţie; utilizarea la parametri optimi a resurselor de personal; modernizarea şi dezvoltarea capacităţii de acţiune a poliţiei din mediu urban şi rural; dezvoltarea instituţională şi operaţională; dezvoltarea şi modernizarea capacităţii manageriale şi profesionalizarea personalului; intensificarea activităţilor desfăşurate cu instituţiile şi agenţiilor specializate în prevenirea şi constatarea faptelor ilegale; creşterea eficienţei şi transparenţei activităţilor desfăşurate de IPJ Constanţa; continuarea dezvoltării unui corp profesionist stabil şi imparţial de poliţişti”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă