11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialO statuie a lui Iisus va fi ridicată în Harghita, pe vârful...

O statuie a lui Iisus va fi ridicată în Harghita, pe vârful muntelui Gordon

O statuie a lui Iisus înaltă de 22 de metri va fi ridicată, în luna august, pe vârful muntelui Gordon, din judeţul Harghita, iar în interiorul monumentului va fi amplasată o scară pe care turiştii pot urca pentru a admira priveliştea de la Odorheiu Secuiesc până la Sovata.

Potrivit autorităţilor locale, aceasta va fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est, transmite NewsIn.

Statuia de 22 de metri, numită „Inima lui Iisus”, care îl înfăţişează pe Mântuitor cu braţele deschise, va fi ridicată între localităţile harghitene Odorheiu Secuiesc şi Lupeni, pe vârful muntelui Gordon.

„Statuia, înaltă de 22 de metri, va aminti de statuia uriaşă a lui Iisus din Rio de Janeiro şi va fi amplasată pe muntele Gordon, la o înălţime de 946 de metri, la poalele căruia se află satul Bisericani. În interiorul ei va exista o scară pe care vizitatorii vor putea urca până în vârful statuii, pentru a admira panorama, de la Odorhei până la Sovata”, a declarat primarul comunei Lupeni, Albert Mátyás.

Primarul a mai spus că, potrivit proiectului, capul, braţele deschise şi pelerina vor fi aşezate pe un cadru metalic de şapte etaje, înalt de 20 de metri, construit din fier galvanizat. Capul, braţele deschise şi pelerina sunt făcute din oţel inoxidabil, iar fundaţia din beton este deja turnată. Monumentul este opera artistului Zavaczky Walter, din Odorheiu Secuiesc.

Potrivit primarului, costurile lucrării se ridică la 200.000 de euro, fonduri provenind de la Fundaţia Protemp, precum şi de la societăţi comerciale din zonă.

„Costurile privind statuia Inima lui Iisus se ridică la suma de 200.000 de euro, suportate de Fundaţia Protemp şi de societăţile comerciale din zonă. Consiliul Local a participat la finanţarea lucrării cu suma de 100 de milioane de lei vechi”, a precizat primarul comunei Lupeni.

Preoţii şi credincioşii zonei speră că monumentul va atrage mulţi turişti şi va transforma zona într-un loc vizitat de pelerini, în condiţiile în care s-ar construi aici şi o capelă, iar pe munte s-ar amenaja o Golgotă.

Primarul Albert Mátyás a mai spus că statuia uriaşă a lui Iisus va fi inaugurată în data de 21 august, fiind momentul de încheiere al Primului Congres Mondial al Igienei, a Calităţii şi Controlului Laptelui, numit generic „Galacticus”, organizat în cadrul celei de a II-a Intâlniri Mondiale de Dezvoltare Durabilă, care se va desfăşura în perioada 17 – 21 august. Potrivit primarului, congresul va avea şi evenimente colaterale, precum expoziţia şi târgul de specialitate, respectiv concursul mondial al produselor lactate. La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi din 15 ţări.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă