13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialOprescu: Sunt mândru că Bucureştiul este primul oraş din România cu o...

Oprescu: Sunt mândru că Bucureştiul este primul oraş din România cu o inventariere a spaţiilor verzi

Sorin Oprescu a declarat, marţi, la deschiderea unei expoziţii internaţionale de tehnologii şi echipamente de protecţie a mediului, reciclare şi energii alternative, că este mândru că Bucureştiul este primul oraş din România care are o inventariere a tuturor arborilor şi spaţiilor verzi publice, potrivit Mediafax.

Primarul general a arătat că participarea municipalităţii la acest târg de mediu este o oportunitate de a prezenta celor interesaţi proiectele de mediu gândite pentru Bucureşti.

“Sunt mândru că Bucureştiul este primul oraş din România care are astăzi o inventariere a tuturor arborilor şi spaţiilor verzi publice datorită Cadastrului Verde, proiect finalizat anul trecut. O preocupare constantă a noastră este aceea de a mări suprafaţa de spaţiu verde din Capitală, un demers în acest sens fiind proiectul pilot acoperişurile verzi pe care îl realizăm pe 12 clădiri din complexul studenţesc din Regie, dar şi reabilitarea urbană a râului Damboviţa. Cel mai mare proiect de mediu din România este prezentat şi va fi dezbătut în cadrul acestei expoziţii: Staţia de Epurare a Apelor Uzate Glina. După ce am finalizat prima etapa a acestui proiect, suntem în curs de finalizare a documentaţiei pentru obţinerea de fonduri europene în vederea demarării lucrărilor la cea de-a doua etapă. Sunt încântat să văd că toate proiectele de mediu şi educaţie eco-civică derulate de Primăria Capitalei au adunat de la an la an tot mai mulţi participanţi, ceea ce demonstrează că mesajul nostru a fost înţeles – natura nu aparţine numai generaţiilor actuale, ci şi generaţiilor viitoare”, a spus Oprescu.

Cea de a XIX- a ediţie a Târgului Internaţional de tehnologii şi echipamente de protecţia mediului, reciclare şi energii alternative oferă informaţii privind cele mai noi tehnologii din domeniul protecţiei mediului, dar şi asupra schimbărilor legislative naţionale şi europene.

Primăria Municipiului Bucureşti participă, pentru a doua oară la această expoziţie, şi va expune, în standul de prezentare deschis în pavilionul C2, cele mai importante proiecte de mediu ale Municipalităţii.

Standul poate fi vizitat în perioada 28 februarie – 1 martie 2012, între orele 10.00 şi 18.00 şi în data de 2 martie, între orele 10.00 şi 16.00.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă