27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialOprescu s-a întâlnit cu investitori greci. Ce proiecte vor să dezvolte

Oprescu s-a întâlnit cu investitori greci. Ce proiecte vor să dezvolte

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a discutat, miercuri, cu mai mulţi cu investitorii greci despre posibilitatea încheierii unor parteneriate public-private pentru proiecte de infrastructură în Bucureşti, informează Mediafax.

Discuţiile cu investitorii greci au avut în vedere realizarea de parcări, consolidarea clădirilor cu risc seismic, introducerea canalizării pe toate străzile Capitalei sau organizarea serviciului de distribuţie a energiei termice.

"Bucureştiul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 25 de ani. Consider că este un oraş care a ştiut să îşi prezinte ofertă locurilor de muncă, dar şi ofertă privind posibilităţile de investiţii. În acelaşi timp, Bucureştiul a înţeles importanţa utilizării capitalului străin şi acest lucru contribuie la dezvoltarea oraşului chiar şi în perioadă de criză", a susținut primarul general al Bucureștiului Sorin Oprescu.

La întâlnire a participat şi ambasadorul Greciei în România, Grigorios Vassiloconstandakis, care a arătat că de investiţii din parteneriate public-private beneficiază şi municipalitatea din Atena.

"Experienţă parteneriatului public-privat există şi în Grecia, iar municipalitatea din Atena beneficiază de acest tip de investiţii. Este însă o experienţă relativ nouă şi este foarte bine că putem învaţă unul de la celalat (…). Sunt sigur că această întâlnire se va dovedi una foarte productivă atât pentru Bucureşti, cât şi pentru societăţile şi întreprinderile greceşti care se află în România, mai ales în condiţiile în care investitorii pot benficia de parteneriatul public privat", a spus ambasadorul.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă