6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPoneii, comerțul ambulant și zgomotele puternice, interzise pe plajele din Mamaia

Poneii, comerțul ambulant și zgomotele puternice, interzise pe plajele din Mamaia

Un nou regulament privind autorizarea activităților economice în Satul de Vacanță și în stațiunea Mamaia prevede limitarea nivelului de decibeli, cât și interzicerea poneilor și a comerțului ambulant pe plaje, au decis consilierii locali ai municipiului Constanța, informează Mediafax.

Regulamentul a fost dezbătut cu agenții economici din stațiune, în cadrul a cinci sesiuni de întâlniri și consultări, a precizat primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău.

El a precizat că noul regulament a pus vizat limitarea nivelului decibelilor în staţiune, pentru ca turiştii să nu mai fie deranjaţi de zgomote. „Cu excepţia zonelor dedicate pentru distracţie, nivelul decibelilor va fi limitat la cel prevăzut prin lege (limita maxima admisă este de 75 db – n.r.). Barurile de pe plajă vor trebui să îndrepte boxele spre mare, iar terasele înspre interiorul incintei, nu spre promenadă. Poliţia Locală va avea un sonometru pentru a verifica eventualele reclamaţii”, a precizat el.

O altă prevedere este legată de comerţul ambulant, „pentru că, dacă anul trecut erau multe puncte, anul acesta, pentru câteva activităţi, de exemplu ochelari de soare, dispar”, iar tarabele de legume-fructe au fost limitate la trei, amplasate echilibrat de-a lungul staţiunii. De asemenea, se reduce numărul punctelor de închiriere biciclete, iar bicicletele care se vor închiria vor fi doar de o persoană. „Nu avem spaţiu suficient şi preferăm să facem lucrurile în echilibru – bicicliştii să poată merge cu bicicleta, pietonii să se poată plimba pe promenadă. Minicarele sunt acceptate, dar li se va schimba traseul şi vor fi acceptate numai cele electrice. Trăsurile vor fi în număr limitat, amplasate într-un singur loc, la punctul de plecare telegondolă. Şi vor fi monitorizate să păstreze condiţiile de igienă”, a mai spus primarul interimar.

El a mai declarat că poneii vor fi interziși de pe plaje, la fel și comerţul ambulant.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă