17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimăria Constanța investește în care alegorice

Primăria Constanța investește în care alegorice

Sâmbătă, 5 iulie, are loc primul spectacol din Carnavalul Mamaia 2014. În premieră, Primăria Constanța va avea propriul car alegoric. Primarul Radu Mazăre a verificat ieri pregătirile și a afirmat că autoritățile locale au plătit 50.000 de euro pentru amenajarea acestuia.

“Construcția în sine, și vorbim despre carul ăsta, cel pe care îl vom avea la tema cu Ștefan cel Mare și la Ramses, toate trei însumate, toată butaforia este 50 de mii de euro, fără lumini, fără efecte. Suma este din banii Primăriei care organizează carnavalul”, a declarat Radu Mazăre. Acesta va intra în rolul lui Cezar, împăratul roman, iar alături în spectacol îi va fi chiar fiul său, Răducu Mazăre, el urmând să îl interpreteze pe Brutus.

Lupte cu gladiatori și scene care vor recrea atmosfera din Egiptul Antic cu Cleopatra fac parte din spectacol. “Pentru tema cu Cezar sunt cam 60 de oameni, trompetiști, toboșari, gladiatori, soldați, sunt cam 60 de oameni aferenți doar carului pentru Cezar și momentului respectiv. Primăria mai are 80 de figuranți care defilează în fiecare sâmbătă, dar care nu au legătură cu tematica lui ­Cezar. În plus, vedem carele fiecărui club, care au oamenii lor, treaba lor. E un mix între Primărie, proprietarii de cluburi și privați”, a mai spus Radu Mazăre.

El a menționat că alături de el pe carul alegoric al Primăriei se vor afla și reprezentanți ai cluburilor și restaurantelor din stațiune, care vor fi costumați în senatori romani. “Vom avea și un moment în finalul spectacolului când Cezar se întoarce din Egipt și în Senat este înjunghiat, iar senatorii sunt proprietari de hoteluri și restaurante din Mamaia. Ei vor fi îmbrăcați în senatori și vor defila pe carul alegoric”, a spus primarul. Al șaselea senator de la carnaval va fi Brutus, acesta urmând să fie interpretat de către fiul primarului, Răducu. Întrebat dacă va amenda cluburile dacă nu vor fi gata pentru carnavalul de sâmbătă, primarul a spus că mai întâoi le va sancționa și apoi dacă lucrurile nu se îndreaptă chiar va închide cluburile. “Îi amendez o dată și dacă nu sunt gata și nu se încadrează în ceea ce trebuie să fie, îi închid. Cu toți muncim aici, cu toții trebuie să participăm, să ne dăm interesul. Plus că e ceva plăcut”, a conchis primarul. Tot sâmbătă, membrii societății civile vor organiza un miting intitulat ”Caravana constănțenilor”, care vrea să scoată în evidență problemele cu care se confruntă orașul.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă