15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Primăria Capitalei susține că dacă RADET va justifica o majorare a...

UPDATE. Primăria Capitalei susține că dacă RADET va justifica o majorare a prețului gigacaloriei, municipalitatea va suporta diferența de cost

UPDATE. Primăria Capitalei transmite că este obligată să ia în discuție decizia ANRE și că proiectul va fi repus în dezbatere publică numai în cazul în care nu se va face unificarea RADET- ELCEN. Mai mult, dacă se va ajunge la majorarea gigacaloriei, municipalitateai vrea să suporte diferența de cost pentru populație.

”Suntem obligați să luăm în discuție decizia ANRE. Proiectul se află în analiza specialiștilor în domeniul energiei. Acest proiect va fi repus în dezbatere publică, așa cum cere legea, numai în cazul în care nu se va finaliza unificarea RADET-ELCEN.

Dacă se va ajunge la repunerea acestui proiect în dezbatere și RADET va justifica o majorare la prețul gigacaloriei, Primăria Municipiului București va face toate demersurile pentru a suporta diferența de cost, pentru populație.

Reiterăm declarația lui Sorin Oprescu, de marți: Ținând cont că la ora actuală calendarul unificării dintre ELCEN și RADET se află în etapele finale, nu este justificată o discuție despre majorarea tarifului la transportul și distribuția energiei termice. În momentul în care va apărea o singură entitate, respectiv Sistemul Integrat de Producere, Transport, Distribuție a Energiei Termice (SACET) toate neconcordanțele între deciziile autorităților naționale și ale celor locale vor dispărea. Municipalitatea va fi în măsură atunci să controleze tarifele, în beneficiul cetățenilor”, transmite Primăria Capitalei.

—-

Potrivit B1TV transmite că Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, vrea scumpirea căldurii pentru populație.  Primarul pune iar în dezbatere proiectul scumpii gigacaloriei.

În urmă cu câteva zile, după un nou scandal public, primarul Sorin Oprescu a retras din dezbatere publică proiectul care prevedea majorarea gigacaloriei cu 10,7% pentru consumatori casnici şi cu 21,41% pentru non-casnici, pe motiv că lipseşte un aviz.

Și consilierii generali, care urmau să aprobe sau nu scumpirea, au declarat că nu sunt de acord cu această majorare, ci dimpotrivă, doresc scăderea prețului la populație.
 
Cu toate că primarul general a declarat în repetate rânduri că după contopirea RADET cu ELCEN prețul la gigacalorie va scădea sau că bucureștenii nu vor mai plăti nimic pentru căldură, situația economică a celor două companii este la pământ, fiind nevoie de investiții de circa 4 miliarde de euro, bani care trebuie obținuți pe alte căi, mai arată B1TV. 

Astfel, municipalitatea nu va putea susține și investițiile și subvenția, iar soluția reală este creșterea prețului gigacaloriei. 

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă