12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul Capitalei, ultimatum legat de lucrările din zona Eroilor

Primarul Capitalei, ultimatum legat de lucrările din zona Eroilor

Primarul Capitalei Răzvan Sava a lansat un ultimatum pentru finalizarea lucrărilor din zona Eroilor, unde s-a surpat drumul din cauza lucrărilor de extindere a magistralei de metrou.

Edilul a dat termen până în 15 februarie pentru ca circulația să fie reluată cel puțin parțial în zonă, dacă nu va da în judecată constructorul metroului, informează Mediafax.

Inițial, Răzvan Sava a cerut constructorului să termine lucrările până în 15 ianuarie, dar nu acesta nu s-a mobilizat și până în prezent nu a transmis nicio situație către primărie.

"Constructorul susţine acelaşi termen, de 22-23 martie, însă nu putem fi de acord cu acest termen. Primăria Municipiului Bucureşti insistă pentru reducerea termenului şi consideră că 15 februarie este un termen rezonabil", a spus Sava.

Edilul a reclamat ritmul de lucru mult prea lent, spunând că a constatat acest lucru în vizitele periodice pe care le-a făcut în zona Eroilor.

Municipalitatea consideră că, în condiţiile în care constructorul are capacitatea tehnică şi financiară pentru a remedia în termen scurt lucrările, dar nu face acest lucru, practic sfidează orice solicitare a autorităţilor.

Primarul interimar al Capitalei a mai precizat că, în prezent, zona este stabililizată şi se intervine pe trei direcţii: consolidarea terenului din perimetrul afectat de surpare, punerea în siguranţă a terenului din zona carosabilului şi remedierea casetei în care se află magistrala de canalizare.

"15 februarie este un termen maximal pe care Primăria Municipiului Bucureşti l-a impus constructorului pentru a relua măcar parţial traficul. (…) Sancţiunile pe care Primăria le are la dispoziţie sunt ridicole. 1.500 lei pentru deficienţe de organizare a şantierului şi întreruperea circulaţiei nu îngrijorează în niciun fel constructorul. O opţiune pe care Primăria o ia în calcul foarte în serios este acţionarea în instanţă a constructorului după 15 februarie", a spus Răzvan Sava.

Problemele pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti au apărut pe 12 decembrie, când terenul s-a surpat din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou, iar circulaţia în zonă – unde se află mai multe vile – a fost închisă.

După surparea şoselei, au fost evacuaţi 14 adulţi şi trei copii din imobilele afectate. Antreprenorul a asigurat cazarea, patru dintre cei evacuaţi fiind cazaţi la un hotel. Ceilalţi locatari evacuaţi au refuzat cazarea la hotel şi au mers la cunoscuţi, preciza Metrorex.

Potrivit municipalităţii, costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, în zona Eroilor, vor fi decontate de constructor, asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (România).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă