10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul Robu a pus gând rău grădinilor dintre blocuri

Primarul Robu a pus gând rău grădinilor dintre blocuri

 

Primarul din Timișoara, Nicolae Robu, stârnește noi controverse. Edilul bănățean a anunțat că micile grădini dintre blocuri vor fi desființate. În locul lor, primarul PNL dorește să amenajeze “spații verzi civilizate“.

Concret, Nicolae Robu și-a exprimat nemulțumirea că aceste grădini sunt amenajate după gustul și după posibilitățile locatarilor, care plantează fiecare flori sau arbuști, ceea ce dă orașului un aspect haotic, în opinia edilului. În locul acestor grădini de cartier, Nicolae Robu vrea să amenajeze spații verzi cu gazon englezesc și cu bănci.

De asemenea, în aceste spații verzi vor fi aduse flori, precum și foișoare. Lucrările la viitoarele grădini englezești din Timișoara vor fi desfășurate în paralel cu cele decise de municipalitate pentru modernizarea unor străzi din capitala Banatului. Unele spații verzi, cum ar fi cele de pe strada Podeanu, vor fi afectate de lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere.

Astfel, această stradă, care trece pe lângă stadionul Dan Păltinișanu, va fi lărgită la patru benzi, ceea ce va reduce din suprafața spațiului verde. Reamenajarea grădinilor dintre blocuri va fi plătită din bugetul local. Primăria Timișoara este proprietarul terenurilor pe care sunt amenajate în prezent grădinile de cartier.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă