10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialProgram ambițios de regenerare a pădurilor în anul 2016

Program ambițios de regenerare a pădurilor în anul 2016

Aproximativ 500 de hectare de teren din județul Brăila sunt prinse anul acesta în Programul de regenerare a pădurilor, potrivit directorului Direcției Silvice Brăila, Costică Vicol. Programul de regenerare a pădurilor în anul 2015 în fondul forestier proprie­tate publică a statului prevede pentru Direcția Silvică Brăila realizarea de lucrări de regenerare a pădurilor pe 475 ha, din care 130 ha prin regenerări naturale și 345 ha prin împăduriri. 

“Până la data de 01.12.2015 au fost regenerate în total 380 ha, din care 130 ha prin regenerări naturale și 250 ha prin regenerări artificiale, preliminându-se a se realiza până la finele anului programul în totalitate. Programul aprobat urmărește asigurarea integrității și permanenței pădurilor, exercitarea cu continuitate a funcțiilor de protecție și de producție, precum și extinderea suprafeței fondului forestier prin împădurirea de terenuri degradate, preluate în fondul forestier sau cumpărate în anii anteriori de către Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA“, a declarat Vicol, citat de Agerpres.

Terenurile degradate inapte pentru agricultură care au fost preluate au fost plantate, rămânând de efectuat lucrări de completări și refaceri, pentru a fi introduse în circuitul productiv.

„Concomitent cu lucrările de instalare a noii generații de pădure, a continuat consolidarea regenerărilor existente, prin executarea completărilor curente și refacerea plantațiilor afectate de diverși factori vătămători. Lucrările de pregătire a terenului și a solului necesare înființării de noi plantații înregistrează rămâneri în urmă generate de lipsa agenților economici atestați, urmate de sistarea lucrărilor sau rezilierea contractelor și inundațiile lungi ale Dunării în fondul forestier“, a completat Costică Vicol.   

În ceea ce privește lucrările de completări curente în plantații, suprafața totală programată pentru anul 2015 este de 80 ha, iar lucrările de refacere a plantațiilor afectate de calamități se vor efectua pe suprafața de 14 ha, Direcția Silvică Brăila realizând la ora actuală programul pe întreg .

Aproximativ 500 de hectare au fost prinse în Programul de regenerare a pădurilor

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă