18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialProgram pentru şomeri în căutare de locuri de muncă

Program pentru şomeri în căutare de locuri de muncă

121 persoane au obținut un loc de muncă, iar 592 persoane au fost certificate în urma participării la cursurile de formare profesională, ca urmare a proiectului „Parteneriat pentru ocupare în regiunilr Bucureşti-Ilfov, Nord-Est şi Sud-Est", implementat la nivel multiregional de către Fundația Motivation România.

Proiectul, care s-a adresat unui număr de 670 de persoane din mediul urban și rural, din 3 regiuni ale țării, și-a propus să faciliteze integrarea pe piața muncii a șomerilor și a persoanelor fără un loc de muncă, oferind un set de servicii integrate dedicate îmbunătățirii competențelor profesionale și sociale și creșterii capacității de ocupare.

„În contextul unei piețe a muncii aflate în continuă schimbare, proiectul a accentuat în egală măsură nevoia de competențe sporite în rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și importanța implicării actorilor relevanți (instituții de stat, organizații neguvernamentale, furnizori de locuri de muncă din sistemul public/privat, mass media) în promovarea unei piețe a muncii incluzive”, arată reprezentanţii Fundaţiei Motivation România. Beneficiarilor li s-a oferit posibilitatea calificării în meserii solicitate pe piața muncii, în funcție de pregătirea, abilitățile și interesele acestora.

Cursurile de formare au fost gratuite, iar absolvenții au beneficiat de subvenție și de decontarea transportului. Participanții care au finalizat aceste cursuri au obținut certificate de calificare recunoscute de Ministerul Muncii și Ministerul Educației în România, dar și de către țările Uniunii Europene.

335 dintre beneficiarii proiectului au participat la un program de motivare și dezvoltare personală menit să îmbunătățească percepția și atitudinea față de muncă și să dezvolte acele abilități care sunt tot mai frecvent solicitate pe piața muncii (autocunoaștere, creșterea stimei de sine, comunicare și relațiile cu ceilalți, capacitatea de a accepta criticile și a le transforma în proces de învățare etc.). Pe durata proiectului au fost organizate 8 burse ale locurilor de muncă.

Cele mai citite

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă