19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialProiecte de 3 milioane euro pentru Tulcea

Proiecte de 3 milioane euro pentru Tulcea

Reprezentanții Grupului Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării (FLAG Delta Dunării) și guvernatorul ARBDD, Edward Bratfanof, au prezentat, miercuri, stadiul proiectelor depuse în cele trei sesiuni de finanțare. Până la momentul de față au fost semnate 42 contracte de finanțare în valoare de aproximativ.

3 milioane de euro, ceea ce reprezintă un procent de 18% din total strategie și au fost avizate favorabil în vederea contractării alte 11 proiecte, ceea ce conduce la un procent de absorbție de 25% în perioada imediat următoare. În cadrul celor trei sesiuni de finanțare, FLAG Delta a primit și a analizat un număr de 239 cereri de finanțare în valoare totală nerambursabilă de 36,9 milioane de euro. Dintre acestea au fost verificate, evaluate și selectate în vederea finanțării un număr de 145 de proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 22 milioane de euro. „Sumele alocate prin FLAG reprezintă bugetul Consiliului Județean (suma pentru dezvoltarea infrastructurii) pe patru ani”, a precizat președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Despre proiectele din județul Tulcea

Luncavița a semnat un contract de finanțare cu valoarea totală de peste 1,6 milioane de lei pentru îmbunătățirea infrastructurii drumului de acces DE 147, în scopul consolidării competitivității zonelor pescărești din comuna Luncavița. Comuna Beștepe va avea o nouă zonă de agrement — picnic în localitatea Băltenii de Sus: este un proiect semnat deja, în valoare de 581.546 lei. De asemenea, Maliucul are mai multe proiecte semnate și altele în curs de semnare. Aici vor fi multe realizări pentru comunitate și pentru turism — rezolvarea transportului fluvial intern, facilitate de acostare la Partizani, la Maliuc, la fel la Gorgova, și urmează amenajarea drumului comunal din Partizani. Isaccea își extinde sistemele de apă și canalizare și va avea noi facilitate de acostare. La Crișan sunt semnate trei contracte în valoare de aproximativ un milion de lei, este vorba de facilitate de acostare ce vor contribui la dezvoltarea turismului la Crișan, Mila 23 și Caraorman. Sulina a semnat trei proiecte de finanțare pe facilitate de acostare și achiziție ambarcațiune, Jurilovca – două, Mahmudia urmează să semneze tot trei proiecte, Murighiolul – patru, Sfântu Gheorghe – două, C.A. Rosetti – patru.

Ce spun beneficiarii

„A fost o onoare pentru noi să facem parte din această echipă”, a precizat guvernatorul ARBDD, Edward Bratfanof. Instituția pe care o reprezintă a fost și beneficiar în două proiecte: unul pentru marcarea traseelor turistice și realizarea de observatoare ornotologice și unul pentru decolmatarea unor canale secundare.

Primarul Ștefan Ilie, din Luncavița, a declarat: „Recunosc că la început am fost sceptic, dar vedem rezultatele. Presiunea vine acum pe autoritățile locale, care trebuie să cheltuiască banii într-o perioadă destul de scurtă”. Luncavița are două proiecte, unul dintre ele (cel referitor la modernizarea unui drum) este deja în faza de licitații. La rândul său, primarul din Maliuc, Aurelian Sevastian, a spus că pe primul proiect a achiziționat o șalupă și că localitatea are cinci proiecte (unul pentru achiziționarea șalupei, unul pentru modernizarea unui drum din localitatea Partizani și trei pentru facilități de acostare în Partizani, Gorgova, Maliuc).

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă