15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialProiecte europene la Mangalia

Proiecte europene la Mangalia

Primăria Mangalia a organizat, vineri, evenimentele de lansare a proiectelor europene privind înfiinţarea Parcului Evergreen şi modernizarea vechii faleze a oraşului – Aleea Teilor. Cu această ocazie, primarul Radu Cristian a precizat faptul că în ultimii doi ani instituţia pe care o conduce a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de peste 21 de milioane de euro.

“Unele proiecte sunt deja finalizate, altele sunt în executare, cum este cazul proiectelor de reabilitare a falezelor, iar acum vom demara alte două noi proiecte, respectiv înfiinţarea unui parc la standarde UE, pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare şi modernizarea vechii faleze a oraşului“, a subliniat edilul. El a mai spus că Parcul Evergreen se va realiza pe locul unui foste staţii de betoane, care până acum câţiva ani era principalul factor de poluare a oraşului.

“Proiectul de reabilitare a Aleii Teilor face parte dintr-un program complex de amenajare a unei faleze pietonale pe întreaga distanţă de 9 km dintre Mangalia şi Olimp“, a mai explicat primarul.

Conform datelor tehnice, cele două proiecte au o finanţare totală de aproximativ 34,5 milioane de lei, contribuţia municipalităţii urmând să fie de 2% din valoarea contractelor. În prezent, Primăria Mangalia derulează procedurile legale de licitaţie pentru atribuirea contractelor de execuţie a lucrărilor. Potrivit documentaţiei, lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an. 

 

Parcul va fi gata până la sfârșitul anului

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă