16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre, acuzat de abuz împotriva animalelor

Radu Mazăre, acuzat de abuz împotriva animalelor

Vier Pfoten vrea să stopeze carnavalul care va avea loc sâmbătă în Mamaia.

Fundația Vier Pfoten critică intenția primarului Radu Mazăre de a folosi animale sălbatice în defilarea care va avea loc sâmbătă, 30 august. Fundația consideră că acest lucru le va crea un stres enorm și a trimis o scrisoare Primăriei Constanța prin care solicită eliminarea din programul Carnavalului a defilării cu animale sălbatice deținute de Circul Americano Vargas.

”Considerăm drept abuz folosirea animalelor sălbatice în reprezentațiile de circ, cu atât mai mult folosirea lor într-un eveniment organizat de o administrație publică și finanțat din bani publici. Fundația denunță astfel de acțiuni și le face publice în campania „Stop it! Fără animale sălbatice în circuri”, susținută la nivel național și internațional prin zeci de mii de semnături. Vă solicităm pe această cale să reconsiderați evenimentul pe care-l pregătiți pentru 30 august și să eliminați din program defilarea cu animalele sălbatice”, se arată în scrisoarea trimisă de Vier Pfoten către Primăria municipiului Constanța. Mobilitatea forțată, prezența umană, zgomotele și mișcările cuștii constituie surse mari de stres pentru animalele sălbatice. Expunerea animalelor sălbatice la condiții cu care acestea nu sunt obișnuite poate genera un comportament agresiv, care pune în pericol siguranța publicului. În cele mai multe cazuri, animalele sălbatice sunt sedate pentru a fi docile.

„Astfel de evenimente nu au nici un potențial educativ și nici distractiv atâta vreme cât implică suferința animalelor. Spectacolul în sine reprezintă un factor de risc, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Îi solicităm primarului Radu Mazăre să-și reconsidere evenimentul și să redirecționeze resursele primăriei în acțiuni care nu afectează animalele”, subliniază Veronica Tulpan, director de Programe Naționale Vier Pfoten”.

Ca în Egiptul Antic

Radu Mazăre a anunțat, de pe 13 august, că la ultima ediţie a carnavalului de la Mamaia din acest sezon estival, care va avea loc la sfârşitul lunii august, când edilul va fi Ramses, vor fi aduşi lei, şerpi şi un aligator de la un circ ambulant din staţiune. Unul dintre animalele care va participa la paradă va fi D’Artagnan, un pui de leu de 4 luni. Acesta va sta într-o cuşcă specială alături de fratele său. De asemenea, pe scena din Piaţeta Cazino vor fi aduşi alţi lei maturi de la circul respectiv. Mazăre a spus că fără animale nu ar fi putut fi creată atmosfera din Egiptul Antic. ”Trebuie să recreem atmosfera din Egiptul Antic şi toată atmosfera de acolo presupunea pentru ei animalele. Dacă aţi observat, şi zeii lor sunt întruchipări de oameni cu cap de animale, animalele reprezentau ceva mistic pentru ei şi atunci obligatoriu trebuia să dăm o culoare şi o savoare în plus. O să avem şi luptă, să nu credeţi că nu avem luptă, o să avem cascadori şi o să avem luptă şi echipamente de luptă din perioada respectivă”, a afirmat Radu Mazăre.

Harem și pitoni

Din caravană vor face parte și doi pitoni. ”Vor fi pe scenă atunci când va fi prezentat la finalul actului haremul pe care îl avea Ramses. El a avut două sute de soţii şi un harem format din aproximativ patru mii de femei. Femeile erau luate de peste tot din colţurile imperiului, avea, spre exemplu, nişte femei nubiene care erau luptătoare şi care erau tatuate în formă de şarpe la gât, în jurul corpului, cu numărul de morţi pe care îi făcuseră. În momentul în care va fi prezentat haremul, o să fie şi pitonii pe scenă”, a spus Mazăre.

La carnaval va fi prezent şi magicianul de la circ, acesta refuzând să dezvăluie surprizele pe care le-a pregătit şi spunând doar că va fi însoţit de asistenţii săi, un ciobănesc elveţian şi un papagal. Nu în cele din urmă, la această caravană va fi adus și un aligator de 3 metri.

INVITAȚIE. Să vină copiii

”Pentru copii, carnavalul va fi fascinant şi aştept să vină şi să vadă pe viu animalele şi spectacolul pe care o să-l fac acolo combinat, bineînţeles, cu lupta, cu bătălia, cu costumele, cu partea de istorie pe care o s-o prezentăm”, a spus Radu Mazăre.

Cele mai citite

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă