11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRepartizare computerizata pentru elevii de clasa a VIII-a

Repartizare computerizata pentru elevii de clasa a VIII-a

» Elevii care au promovat clasa a VIII-a vor completa, incepand de maine si pana pe 20 iunie (inclusiv), fisele de inscriere in vederea repartizarii computerizate.

» Inscrierea in licee sau in scoli de arte si meserii se face fara examen, pe baza mediei de admitere, compusa din media la tezele cu subiect unic si media de absolvire a claselor V-VIII.

Completarea optiunilor in fisa de inscriere primita de la scoala este un pas important pentru elevii absolventi ai claselor a VIII-a. Ministerul Educatiei atentioneaza parintii asupra faptului ca trebuie sa faca optiuni realiste si sa aleaga licee sau scoli de arte si meserii la care media de admitere din anul precedent a fost cu cel mult un punct mai mare decat media de admitere a candidatului.
Personalul scolii nu trebuie sa influenteze in nici un fel parintii si elevii in completarea optiunilor, dar ii poate consilia si prezenta toate informatiile necesare, inclusiv riscurile completarii unui numar insuficient de optiuni sau ale alegerii unor optiuni nerealiste. Pentru a-si spori sansele de reusita, candidatilor li se recomanda completarea unui numar cat mai mare de optiuni pe fisele de inscriere.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal si profesional de stat a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc vineri, 27 iunie 2008. Pe 28 iunie, unitatile de invatamant gimnazial vor afisa listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si lista cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal si profesional de stat din judet, respectiv municipiul Bucuresti.

Fisa care trebuie depusa pana pe data de 20 iunie se completeaza cu optiunile, in ordinea intereselor, preferintelor si aptitudinilor elevilor. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii dupa medii si ii repartizeaza in aceasta ordine pe baza optiunilor exprimate. 
Completarea si stabilirea ordinii optiunilor se fac prin consultarea prioritara a informatiilor privind numarul de locuri disponibile si ultima medie de admitere din anii precedenti.

O a doua etapa a repartizarii computerizate este programata pe data de 12 iulie si se adreseaza candidatilor care au participat si au ramas nerepartizati dupa prima etapa sau nu au participat din diferite motive.
In intervalul 1-10 septembrie va avea loc o ultima repartizare a absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente sau care si-au incheiat situatia scolara dupa cele doua etape.
Numarul de locuri alocate pentru clasa a IX-a, la invatamantul de zi, cumulat pentru liceu si scoli de arte si meserii, este de 239.000 si este cel putin egal cu numarul absolventilor de clasa a VIII-a din anul 2008 (aproximativ 215.000).

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă