16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialReșița va avea un stadion nou

Reșița va avea un stadion nou

Capacitatea noii arene ar urma să fie de 15.000 de locuri, mai mult decât dublul spectatorilor care pot intra acum pe arena „Mircea Chivu“.

Reșița va avea un stadion construit la standarde europene. Investiția va fi finanțată din bugetul național. Anunțul a fost făcut de reprezentantul Consiliului Local Reșița în cadrul Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv „Metalul“, Gheor­ghe Năsturel. „Este foarte important faptul că această investiție nu va fi finanțată din bugetul local, ci din cel național, pentru că, în acest fel, există garanția existenței resurselor financiare pentru realizarea acestei investiții“, a spus Gheorghe Năsturel. Noul stadion va fi folosit după rețeta folosită deja la construirea stadionului Cluj Arena.

Concret, actualul stadion, arena „Mircea Chivu“, va fi dărâmat, iar noul stadion va fi ridicat pe locul său. În prezent, stadionul din Reșița are o capacitate de 7.000 de spectatori, iar dotările de care dispune îi permit organizarea de competiții cel mult la nivelul Ligii a II-a de fotbal. Nu există un tunel sigur pentru jucători și pentru arbitri, nu sunt dușuri în vestiarele oaspeților, iar condițiile moderne pentru activitatea arbitrilor lipsesc. Noua arenă sportivă din Reșița ar urma să aibă o capacitate de aproximativ 15.000 de spectatori, precum și toate dotările necesare pentru găzduirea unor meciuri de fotbal de Liga I, dar și a unor meciuri internaționale.

Păreri împărțite

Anunțul oficialilor din Valea Domanului a stârnit reacții diverse în Reșița.

„Orașul nostru merită să aibă un stadion de un nivel bun. CSM Reșița este pe primul loc în lupta pentru promovarea în Liga I și nu va putea juca în continuare pe acest stadion, dacă se califică“, a spus unul dintre reșițeni, Mircea Popa. În schimb, Ecaterina Rusu crede că orașul ar fi avut alte probleme care ar fi trebuit să fie rezolvate mai întâi.

„Vorbim de o investiție de milioane și milioane de euro. Cred că ar fi fost mai bine ca măcar o parte din această sumă să meargă spre spitale și spre școli. Și, sinceră să fiu, nu cred că este vorba de o intenție serioasă de a investi în dezvoltarea sportului bănățean. Să nu uităm că suntem în campanie electorală și guvernanții ar fi în stare să promită orice, până trec alegerile“, a spus reșițeanca.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă