20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialREZULTATE ALEGERI GALATI. Marius Stan câştigă Primăria Galaţi - rezultate oficiale finale

REZULTATE ALEGERI GALATI. Marius Stan câştigă Primăria Galaţi – rezultate oficiale finale

REZULTATE ALEGERI GALAŢI:  Noul primar al municipiului Galaţi este liberalul Marius Stan, care a candidat din partea USL şi care a câşitgat detaşat, obţinând 48,7 la sută din voturile alegătorilor, a informat Biroul Electoral Municipal Galaţi după centralizarea voturilor de la toate secţiile de votare din muncipiu.

Stan, care a obţinut 59.614 de voturi, este directorul executiv al clubului de fotbal Oţelul Galaţi şi a ocupat în mandatul trecut funcţia de consilier local din partea PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marius Stan îl va înlocui în funcţia de primar pe Dumitru Nicolae (PSD) care a deţinut această funcţie trei mandate consecutive şi care a ales să nu candideze pentru un al patrulea mandat.

Stan candidează pentru a doua oară la această funcţie, la alegerile din 2008 reuşind să obţină doar locul al treilea.

Al doilea în preferinţele electoratului din muncipiul Galaţi pentru funcţia de primar a fost independentul Nicuşor Ciumacenco, care a fost votat de 34.604 alegători, adică 28,2 la sută.

Ciumacenco este viceprimarul în funcţie al Galaţiului şi a ales să candideze ca independent, deşi activase în PSD înainte de începutul campaniei electorale.

Candidatul PP-DD Constantin Ene, a obţinut locul trei, primind 11.511 voturi, adică 9,4 la sută, în timp ce senatorul Marius Necula, candidatul APP din partea PDL, a fost votat de 8.446, adică 6,9 la sută dintre alegătorii din Galaţi.

Rezultatele finale centralizate indică şi componenţa noului Consiliu Local. Astfel, USL va avea 19 consilieri locali, PP-DD – cinci consilieri, iar APP trei consilieri locali.

Rezultatele parţiale centralizate până la ora 14:00 pentru Consiliul Judeţului şi preşedinte al Consiliului Judeţului s-a făcut pentru 119 de secţii de votare din totalul de 433.

Pentru Consiliul Judeţului Uniunea Social Liberală a primit 62,11 la sută de voturi, Alianţa Pentru Progres, 21,08 la sută, iar Partidul Poporului Dan Diaconescu – 8,04 la sută.

Primul loc la preşedinţia Consiliului Judeţului este ocupat de Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa (USL) cu 64,54 la sută, urmat de actualul preşedinte, Eugen Chebac (APP din partea UNPR), cu 21,66 la sută şi Alexandru Teodorescu (PP-DD).

 

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Candidatul USL, Marius Stan, este noul primar al Galaţiului, susţine cotidianul Viaţa liberă.

Potrivit numărătorii paralele realizate de USL, Marius Stan a câştigat Primăria municipiului Galaţi, în timp ce numărătoarea parţială l-a indicat pe Nicolae Bacalbaşa drept câştigător al şefiei CJ Galaţi. Deşi nu s-a indicat nici un scor, numărătoarea paralelă indică o victorie detaşată a lui Stan faţă de Ciumacenco.

Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă