16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialSe extinde rețeaua de apă în Constanța și Ilfov

Se extinde rețeaua de apă în Constanța și Ilfov

Proiectul “Extinderea și moder­nizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța-Ilfov” cuprinde 5 contracte de lucrări și două contracte de servicii, fiind finanțat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu (2007-2013), Axa prioritară 1.

Investițiile la nivelul sistemului de alimentare cu apă potabilă cuprinse în acest program sunt: realizarea a 95 km de rețea, executarea a 19 foraje pentru puțuri de adâncime medie, construcția a două stații de pompare cu funcționare automată, a trei rezervoare cu o capacitate totală de înmagazinare a apei de 1.900 mc și a 3 stații de tratare a apei potabile, dar și realizarea a 7.400 de branșamente noi la rețeaua de apă potabilă.

La nivelul sistemului de canalizare se vor executa următoarele lucrări: extinderea cu 109 km a rețelei existente, construcția a 19 stații de pompare a apei uzate cu funcționare automată, a unei stații de epurare a apelor uzate în orașul Buftea, ce va deservi localitățile Buftea, Crevedia și Corbeanca, dar și realizarea a 7.400 de branșamente noi la rețeaua de canalizare menajeră.

Investițiile din cadrul acestui proiect se ridică la valoarea de 49.717.609 euro, din care SC RAJA SA asigură o cofinanțare de 13.638.115 euro, iar consiliile locale asigură o cofinanțare 360.795 euro. Evenimentul de semnare a contractului de finanțare aferent acestui proiect va avea loc mâine.

La festivitate vor participa: Mministrul Mediului și Schimbărilor Climatice – Attila Korodi, președintele Consiliului Județean Ilfov – Marian Petrache, primarul orașului Buftea – Gheorghe Pistol, primarul Comunei Corbeanca – Anton Valeriu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța – Cristinel Dragomir, dar și reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, ai autorităţilor locale şi descentralizate implicate.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă