15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSistem unic de taxare RATB-Metrorex în Bucureşti

Sistem unic de taxare RATB-Metrorex în Bucureşti

Ministerul Transporturilor doreşte reluarea sistemului unic de taxare RATB-Metrorex şi a pregătit un memorandum pentru colaborarea cu Primăria, una dintre teme fiind integrarea biletelor RATB cu metroul, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

"Am pregătit un memorandum pentru colaborarea cu Primăria pentru a trata toate acele probleme care în mod normal mergeau pe filieră birocratică, durau luni de zile. Aceste probleme vor fi tratate de o grupă comună care va analiza şi va decide rapid, va aduce către factorii de conducere, spre decizie, pentru nu mai întârzia proiectele. Una din teme este integrarea biletelor RATB cu metroul. Este un lucru pe care îl dorim cu toţii. Automatele care vor fi cumpărate în acest an pentru 41 de staţii de către metrou sunt compatibile, iar un grup de lucru, tehnicieni se vor asigura că sunt 100% cu cele ale RATB-ului. Va fi primul pas. La sfârşitul anului vom avea acest lucru implementat. Cu un bilet vom putea să circulăm, măcar la nivel experimental, pe aceste rute", a precizat Dan Costescu, citat de Agerpres. 

Ministrul Transporturilor a menţionat că vor fi amplasate încă 139 de aparate de emis bilete în cele 51 de staţii ale Metrorex. Potrivit sursei citate, ambele companii vor putea vinde călătorii şi legitimaţii, iar la final cele două companii vor vedea cât a vândut fiecare şi vor putea face regularizarea, iar o companie va da diferenţa de bani celeilalte. 

Ministrul a subliniat că nu se va reveni la vechiul sistem pentru că atunci doar RATB putea vinde călătorii, iar când RATB nu a mai putut da banii înapoi, sistemul nu a mai funcţionat. 
Una dintre condiţiile pentru reluarea acestei colaborări presupune şi achitarea datoriilor RATB către Metrorex, a precizat Costescu, adăugând că sumele sunt în mare parte plătite.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă