10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialSituație bizară la Consiliul Județean Constanța

Situație bizară la Consiliul Județean Constanța

Nicușor Constantinescu nu are voie în continuare să comunice cu martorii, experții și consilierii județeni care au participat în dosarul Centrului Militar Zonal Constanța.

Nicuşor Constantinescu se poate întoarce la Consiliul Judeţean Constanţa, însă în continuare nu are voie să comunice cu personalul și consilierii județeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie și execuție a celor două hotărâri ale CJ Constanța care au vizat Centrul Militar Zonal. Aceasta este decizia Curţii de Apel Constanţa, pronunţată pe 6 ianuarie.

Pentru Constantinescu decizia este un succes, pentru că înainte nu avea voie să comunice cu nici un consilier județean sau angajat al CJC. Situația de acum este însă bizară, pentru că nu se știe cum va putea prezida acesta, de exemplu, ședințele de consiliu, în care ar putea participa și o parte din cei cu care nu are voie să comunice.

Magistrații au stabilit că acesta nu are voie să comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză, precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, direct sau indirect, şi prin orice mijloace de comunicare, precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa și cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa şi care sunt menţionate în actul de sesizare al instanţei.

În acest dosar, Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009-noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa. În rechizitoriul pro­curorilor se arată că, în perioada 2009-27 noiembrie 2013, Nicuşor Constan­tinescu nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos, în mai multe rânduri, obligaţiile de preşedinte al CJ Constanţa, potrivit articolului 76 din Legea 446/2006.

Conform acestui articol, „consiliile judeţene/locale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti sunt obligate să asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalaţiile de telecomunicaţii, sistemele şi serviciile informatice, autoturismele, alte dotări şi materiale, precum şi fondurile necesare desfăşurării activităţii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotărâre a Guvernului“.

Astfel, în raport cu funcţia publică deţinută, Nicuşor Constantinescu nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia, şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii, potrivit DNA. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă