12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Sorin Oprescu a inspectat lucrările la parcarea subterană de la Intercontinental

FOTO. Sorin Oprescu a inspectat lucrările la parcarea subterană de la Intercontinental

Primarul General, Sorin Oprescu, s-a aflat, miercuri, în vizită de lucru la parcarea subterană de la Intercontinental, aflată în reabilitare. La vizită, au mai participat reprezentanți ai Universitatii de Arhitectură "Ion Mincu" și ai Interparking.

Sorin Oprescu a vorbit despre Conceptul Integrat de Parcări din centrul orasului, prin care se dorește fluidizarea traficului și transformarea multor zone în spații pietonale.

"Dupa finalizarea  parcării de la Intercontinental, vor începe lucrările și la Edgar Quinet, parcare care va fi realizată în parteneriat public privat. Aceasta va avea o capacitate de 370 de locuri și va fi conectată pietonal cu parcarea de la Intercontinetal. Mai avem în plan parcarea de la intersecția Str. Tonitza – str. Franceză, cu o capacitate de peste 300 de locuri, iar, în curtea din spatele spitalului Coltea, vom construi o altă parcare destinată atât personalului medical, cât și publicului. Urmează, tot în zona centrală, și parcările de la Sala Palatului, Dorobanți și Charles de Gaulle", a spus Sorin Oprescu.

Centrul Bucureștiului oferă mai multe locuri de parcare decât multe orașe europene, respectiv peste 6.500 de locuri. Cele două parcări subterane, Universitate și Intercontinental (care este în curs de reabilitare), pun la dispoziția șoferilor în jur de 1400 de locuri, mai sunt și parcările de la Unirea și Cocor, cu aproximativ 1100 de locuri, iar pe stradă sunt alte 4.200 de parcări. În Bruxelles, de exemplu, vorbim de 4000 de locuri, în centrul Vienei sunt 2.300 de locuri de parcare, iar în Barcelona în jur de 5.000. 

"Acum, că  există alternativă, și au la dispoziție posibilități civilizate de parcare, șoferii trebuie să conștientizeze că nu mai au voie să își lase mașinile ilegal, pe străzile din centrul orașului. Astfel, îi rog încă o dată pe șoferi să folosească infrastructura de parcări existentă și să înțeleagă că este și în beneficiul lor degajarea străzilor și căilor de acces din centrul orașului. Ca și în marile metropole europene, trebuie să redăm centrul Capitalei pietonilor", a subliniat Primarul General, reamintind totodată că reprezentanții Poliției Locale își vor intensifica acțiunile în ceea ce privește aplicarea contravențiilor pentru parcările ilegale.  

Parcarea de la Intercontinental, realizată în 1969, era utilizată, în mare parte, ca și garaj pentru mașinile instituțiilor statului și mai puțin ca parcare publică. Din această cauză, deși are 1.000 de locuri, accesul în această parcare este dificil. În toamna acestui an, grupul Interparking, operatorul privat al acestei parcări, va finaliza lucrările de reabilitare și reconfigurare ale acesteia, urmând ca noua parcare să fie dată complet în folosință. (în prezent accesul este parțial). 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă