15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialTineri arestaţi, după ce au furat un milion de lei dintr-o casă

Tineri arestaţi, după ce au furat un milion de lei dintr-o casă

Trei tineri din Dolj au fost arestaţi preventiv, vineri, după ce au fost prinşi, anul trecut, furând un milion de lei din locuinţa unui admnistrator al unui magazin, conform Mediafax.

Poliţiştii doljeni au făcut, joi, cinci percheziţii domiciliare pentru prinderea persoanelor care, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2013, au furat un milion de lei din locuinţa unui administrator al unei societăţi comerciale din Dolj, ameninţându-l cu un cuţit.

Citeşte şi: Bărbat condamnat la 19 ani de închisoare, după ce a violat şi tranşat o femeie

În urma acţiunii, oamenii legii au identificat trei tineri care au participat la furt, o a patra persoană fiind în continuare căutată de poliţişti. Autorii furtului au vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani şi sunt din judeţul Dolj.

Cei trei tineri au fost iniţial reţinuţi, iar vineri instanţa a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru tâlhărie în formă agravată, violare de domiciliu şi lipsire de libertate.

Citeşte şi: Hoţ de maşini, beat şi fără permis, prins de poliţie pe o stradă din Bucureşti

“Având în vedere valoarea mare a prejudiciului reclamat cercetările au fost preluate de Parchetul Tribunalului Dolj, iar în cursul zilei de ieri (n.r. – joi) poliţişti doljeni, sub coordonarea şi cu sprijinul procurorilor de caz, au făcut, în baza autorizaţiilor emise de judecători, cinci percheziţii domiciliare şi filtre rutiere pentru prinderea şi tragerea la răspundere penală a făptuitorilor. Poliţiştii au reuşit să prindă doi bărbaţi în municipiul Craiova, aceştia fiind duşi la sediul inspectoratului, iar cu sprijinul poliţiştilor de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, un alt bărbat a fost depistat în trafic, în apropierea municipiului Lugoj, şi ulterior escortat la sediul IPJ Dolj”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

La percheziţii poliţiştii au descoperit peste 200.000 de lei şi peste 25.000 de euro şi aparatură electronică, fiind indisponibilizate trei autoturisme de lux, precum şi 132 de oi.

Poliţiştii continuă cercetările pentru găsirea celui de-al patrulea bărbat care a participat la furt.

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...
Ultima oră
Pe aceeași temă