14.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialTulcea: Ambarcațiunile au primit voie să facă valuri

Tulcea: Ambarcațiunile au primit voie să facă valuri

Restricţiile de viteză impuse pentru ambarcaţiunile care circulă pe Dunăre au fost ridicate, începând de miercuri, a anunțat prefectul judeţului Tulcea, Marin Bădiţă, citat de Agepres

Decizia a fost luată de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pe fondul scăderii cotelor Dunării, după ce timp de aproape lună navele care circulau pe fluviu nu au avut voie să aibă o viteză mai mare decât limita producerii valurilor, pentru a proteja digurile ce apără localităţile de inundaţii. 

‘Restricţiile de viteză impuse autovehiculelor pe drumurile judeţene Tudor Vladimirescu-Chilia Veche şi DE 87 – Grindu rămân în vigoare, în condiţiile în care acestea sunt recomandate de proiectanţii arterelor’, a precizat preşedintele CJSU, prefectul Bădiţă. 

Potrivit hotărârii CJSU intrată în vigoare pe data de 11 martie, pe relaţia Tudor Vladimirescu-Plauru pot circula autovehicule cu masa totală maximă de 20 de tone, iar relaţia Plauru-Chilia Veche va fi posibilă doar pentru autoturismele cu masa maximă de 7 tone. 

Viteza maximă a autovehiculelor care circulă pe drumul judeţean Tudor Vladimirescu-Chilia Veche este de 40 de kilometri pe oră. 

Restricţiile de viteză a ambarcaţiunilor care circulă pe Dunăre au intrat în vigoare la aceeaşi dată cu cele impuse autovehiculelor pe drumurile judeţene. 

Potrivit Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos Galaţi, cota fluviului a scăzut miercuri pe raza judeţului Tulcea cu până la 11 centimetri faţă de cea din ziua precedentă, iar tendinţa apelor Dunării este în scădere cu până la 30 de centimetri pentru următoarele zile. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 1000 de candidați au promovat primele runde ale Concursului național organizat de ANFP

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a publicat rapoartele finale ale Concursului național extins. Primele runde, desfăşurate în perioada februarie – aprilie 2024, au...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Peste 1000 de candidați au promovat primele runde ale Concursului național organizat de ANFP

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a publicat rapoartele finale ale Concursului național extins. Primele runde, desfăşurate în perioada februarie – aprilie 2024, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă