UE dublează bugetul alocat cercetării în agricultură

de Claudiu Padurean , 03 mai 2012
foto secundar 1
Uniunea Europeană va dubla bugetul alocat cercetării şi inovării în domeniul agricol, a anunţat la Cluj comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş. Astfel, "pentru viitorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, care va începe în anul 2014 şi va dura şapte ani, acest buget va creşte de la suma de 1,9 miliarde de euro la 4,02 miliarde de euro", a spus comisarul european.


Pentru ce vor fi folosiţi banii

Aceşti bani vor fi folosiţi pentru a stimula atingerea unor obiective precum tehnologizarea producţiei, managementul resurselor naturale, sustenabilitatea economică a fermelor şi dezvoltarea socială a comunităţilor, a spus oficialul european. Comisarul Dacian Cioloş a declarat că Uniunea Europeană are nevoie în continuare de o politică agricolă comună, în condiţiile în care, în ultima perioadă, preţul alimentelor în Uniunea Europeană a crescut cu 50 la sută, în paralel cu creşterea gradului de utilizare a fertilizatorilor.

Dacian Cioloş a mai spus că Uniunea Europeană va încuraja mai departe bunele practici din agricultură, precum şi o abordare cât mai ecologică a utilizării resurselor naturale. De asemenea, vor exista proceduri mai simple pentru micii fermieri care primesc subvenţii europene, precum şi o schemă de ajutor pentru tinerii fermieri, care au mai puţin de 40 de ani. Aceştia vor beneficia de finanţări speciale timp de cinci ani de la începerea activităţii fermelor, potrivit www.clujtoday.ro.


 

 

 

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook