10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUn fost CAP va fi transformat în centru medico-social

Un fost CAP va fi transformat în centru medico-social

Clădirea fostei cooperative agricole din satul Luncavița va fi transformată într-un centru comunitar medico-social, potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria comunei Luncavița. Contractul de finanțare pentru realizarea obiectivului social a fost semnat, marți de autoritatea comunală și reprezentanții Organismului Intermediar Elvețian, fiind în valoare de 308.491,06 franci elvețieni.

”În perioada următoare, pornind de la clădirea fostului sediu al CAP Luncavița, aflată în patrimoniul comunei și care va fi reparată, vom încerca rezolvarea unei părți importante din problemele comunei Luncavița ce țin de segmentul medico-social”, se arată în comunicatul de presă semnat de primarul Ștefan Ilie. Potrivit sursei, în localitățile comunei se înregistrează un număr mare de persoane neasigurate medical, problemele acestora fiind provocate inclusiv de marginalizarea socială.

„Proiectul își propune înființarea unui Centru comunitar medico-social care să ofere servicii integrate de bază populației cu scopul îmbunătățirii stării de sănătate și oferirea de alternative către o viață activă și înființarea unui punct de asistență medico-socială în Rachelu. Centrul comunitar medico-social nou-înființat va fi locul în care cetățenii vor putea fi consultați cu aparatură medicală, se va prepara și oferi hrană persoanelor ce necesită acest fel de sprijin, locul unde se vor desfășura activități recreaționale și de recuperare de bază neuro-motorie“, se mai arată în sursa citată.

Primăria comunei Luncavița va cofinanța lucrările de realizare a obiectivului cu suma de 54.186,66 franci elvețieni, adică 15% din valoarea totală a contractului de finanțare. 

PROCEDURĂ

La începutul anului 2014, 27 din cele 51 de unități administrativ-teritoriale din județul Tulcea au depus scrisori de intenție pentru accesarea Programului de cooperare Elveția-România, în vederea dezvoltării unor servicii sociale și de sănătate. În urma selectării scrisorilor de intenție și a cursurilor derulate de finanțatori, centrele medico-sociale din județ primesc finanțare prin intermediul Fondului Tematic de Reformă în domeniul Sănătății, derulat de Centrul Româno-Elvețian pentru Dezvoltarea Sistemului de Sănătate, alături de alte solicitări ale autorităților din județele Botoșani și Sălaj. Celelalte două comune din județul Tulcea selectate pentru finanțare în cadrul programului elvețian sunt Maliuc și Beștepe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă