27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialValea Gârbăului este reîmpădurită

Valea Gârbăului este reîmpădurită

O adevărată pădurice a fost plantată la marginea Clujului în doar o zi. Acțiunea de replantare care a avut loc pe Valea Gârbăului a reușit să adune peste 200 de voluntari și a avut ca rezultat final plantarea a 9.000 de puieți de foioase pe o suprafață de 2 hectare de teren. Evenimentul a fost iniţiat de către Asociația Noi 3 spre 10, alături de Liceul de Arte Vizuale ”Romulus Ladea”, şi a fost coordonat de Viorela Pleșa, Ionuț Coman și Cristina Mârza.

”Acțiunea a fost o reușită datorită tuturor celor care au venit să dea o mână de ajutor: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, Jandarmeria Cluj, elevii școlii Transylvania College, elevii Liceului Teoretic ”Avram Iancu” Cluj, elevii de la ”Școala Ion Creangă”, studenții de la Facultatea de Horticultură, spe­cializarea Silvicultură, studenții doctoranzi ai Școlii Doctorale de Științe Agricole Inginerești și, nu în ultimul rând, oameni de peste tot, dornici să facă o faptă bună”, spun organizatorii.

“Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au decis să se implice în cât mai multe inițiative care pot face România mai frumoasă și care nu și-au pierdut speranța în ceea ce privește viitorul acestei țări”, a spus Viorela Pleşa, organizator al acţiunii.

Terenul pe care s-a realizat plantarea aparține Composesoratului Florești, asociație care a şi pus la dispoziţie cei 9.000 de puieți de gorun și frasin. După acțiunea de plantare, oamenii s-au așezat pe iarba verde de la liziera pădurii și au luat masa împreună. Gulașul a fost oferit de Restaurantul Roata Făget, iar printre bucătari s-a numărat și Valentin Coman, realizatorul emisiunii Big Boletus. Siropurile din fructe de pădure și desertul au fost oferite de Pensiunea Popasul Iancului, apa de către La Lingurition.

“Ne dorim ca și la următoarele acțiuni ale asociației să reușim să mobilizăm din ce în ce mai mulți oameni și să realizăm alături de ei proiecte frumoase de care să ne putem bucura împreună”, au mai spus organizatorii acțiunii.  

 

 

Cele mai citite

Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucşa, în finala turneului de la Strasbourg

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa s-a calificat în finala probei de dublu a turneului WTA 500 de la Strasbourg, după ce a trecut în...

Legendarul Claudio Ranieri s-a retras din fotbal cu o înfrângere

Cagliari a fost învinsă pe teren propriu de Fiorentina, cu scorul de 2-3, în etapa cu numărul 38 din Serie A. Acesta a fost...

E OFICIAL! Xavi, OUT de la FC Barcelona

Clubul catalan FC Barcelona a anunțat astăzi despărțirea de tehnicianul spaniol Xavi Hernandez, care nu va mai continua la formația blaugrana din sezonul următor. „Preşedintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă