19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialValuri de controale pe litoral în minivacanța de 1 mai

Valuri de controale pe litoral în minivacanța de 1 mai

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a precizat că în perioada minivacanței de 1 Mai, Serviciul de Control în Sănatate Publică din cadrul Direcției de Sănatate Publică a Județului Constanța va desfășura acțiuni de control igienico – sanitare în unitățile de alimentație publică, unitătile de cazare, laboratoare de patiserie. Sunt cinci echipe pregătite să intervină în caz de nevoie, iar la sediul instituției se asigură permanența.

Directorul Adjunct al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a susținut că pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, s-au constituit colective de lucru și control în zonele de interes turistic formate din medici veterinari inspectori de stat ai DSVSA Constanța. În intervalul 24 – 28.04.2017 un număr de cinci echipe de control acționează în județ, iar pentru intervalul 29.04 – 01.05.2017 se asigură permanența la sediu. Inspectorii DSVSA vor verifica unitățile de procesare produse alimentare de origine animală, vor verifica respectarea condițiilor de igienă, ventilație și microclimat pentru lanțul frigorific în toate fazele de prelucrare și depozitare din unitățile de procesare, a dotărilor cu utilaje și aparatura corespunzătoare și vor verifica amenajările și locurile de desfacere produse de origine animală în sistem stradal.

Reprezentantul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a precizat că în perioada 29.04 – 01.05.2017 se va asigura permanența în cadrul serviciului de preluare sesizări la telefon 0241550550 și o echipă de control în cazul apariției unor solicitări sau evenimente deosebite.

Comandamentul Litoral 2017, structură în subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, care va hotărî data de activare a acestuia, va fi activat pe trei zone operaționale, fiecare zonă având o locație unde consumatorii pot formula reclamații: Mamaia, Costinești, Neptun.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a precizat că toate structurile operative vor acţiona prin activităţi specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi pentru apărarea patrimoniului public şi privat în localităţile urbane şi rurale, în special în staţiunile de pe litoral şi în zonele de agreement Lucrătorii din cadrul IPJ Constanţa vor desfăşura și activităţi specifice de verificare a unor agenţi economici din zona staţiunilor litorale cu privire la modul de comercializare a produselor agroalimentare, condiţii de cazare şi respectarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. Tot pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente neplăcute, în perioada minivacanţei de 1 Mai se vor derula şi o serie de activităţi preventive.

Șeful IPJ Constanța a adus în discuție situația celor două poduri de la Agigea și de la Poarta 9 pe care circulația se desfășoară cu dificultate din cauza lucrărilor de reparații și respectiv a denivelărilor carosabilului. Prefectul județului Constanța, domnul Adrian Viorel Nicolaescu a solicitat reprezentanului CNAIR să transmită un punct de vedere oficial cu privire la demararea lucrărilor necesare a se efectua pe podul de la Poarta 9 precum și la sensul giratoriu de la descărcarea autostrăzii A4 la intrarea în port.

Prim adjunctul Inspectorului Șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța a anunțat că, în funcţie de evoluţia situaţiei operative şi de solicitările I.P.J. Constanţa, I.J.J. Constanţa va asigura necesarul de efective pentru menţinerea ordinii publice în staţiunile de pe litoralul Mării Negre cât şi în celelalte localităţi din judeţul Constanţa.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Constanţa, în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă “Tomis” Constanţa, vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările publice, specifice minivacanţei de 1 Mai, ce se vor desfăşura în staţiunile de pe litoral.

Directorul adjunct al Gărzii de Coastă Constanța a declarat că se vor lua măsuri de intensificare a activităților specifice pentru menținerea climatului de normalitate în zona de frontieră și a fluenței fluxului de persoane și autovehicule în punctele de trecere a frontierei de stat, respectiv P.T.F. Vama Veche , P.T.F. Negru Vodă și P.T.F. Ostrov, prin suplimentarea, la nevoie, a personalului necesar efectuării controlului de frontieră. Se va avea în vedere realizarea unor dispozitive de acțiune la frontieră, dinamice și eficiente, în vederea combaterii migrației ilegale și infracționalității transfrontaliere, respectiv a altor fapte care constituie încălcări la regimul juridic al frontierei de stat.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”

vor desfășura un număr de cinci controale de prevenire a situațiilor de urgență la campingurile care vor fi deschise pentru primirea turiștilor și șase controale de prevenire a situațiilor de urgență la amenajările temporare cu afluență mare de public propuse a se realiza în perioada următoare.

Prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu, a propus întocmirea unei adrese comune Prefectură – ISU care să fie transmisă tuturor primăriilor pentru stabilirea locurilor care au ca destinație organizarea de petreceri câmpenești, iar Direcția Silvică să urmărească / supravegheze zonele respective.

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral a precizat că activitățile de pregătire a plajelor au demarat din 20.02.2017 și vor fi finalizate până la 01.05.2017. Până la data de 12.04.2017 au fost amenajate și predate, conform clauzelor contractuale, către utilizatorii de plaje acele suprafețe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca până la data de 01.05.2017 să fie finalizate și acele suprafețe libere de contract.

Reprezentantul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Constanța a precizat faptul că în perioada minivacanței de 1 mai toate bazele ce aparțin DJTS sunt funcționale. Sunt monitorizate video și au pază umană asigurată de o firmă privată. Unitățile de alimentație publică asigură servirea mesei numai pentru sportivii aflați la competiții și pregătire în bazele din subordine.

 

 

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă