25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialVicepremierul Dîncu: Casele pentru tineri construite de ANL nu se mai vând....

Vicepremierul Dîncu: Casele pentru tineri construite de ANL nu se mai vând. Statul are nevoie de o rezervă de locuințe

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat marți, la Carei, că locuințele construite de ANL pentru tineri nu se mai vând, întrucât statul are nevoie de o rezervă de locuințe sociale și pentru urgențe, informează Agerpres.

“ANL n-o să se mai vândă pentru că avem nevoie de locuințe sociale. După părerea mea, ideea aceasta că vindem locuințele și după aceea cu banii rezultați construim altele, nu a funcționat. În momentul în care banii ajung la buget nu ți-i mai dă nimeni înapoi”, a declarat Dîncu.

El a precizat că trebuie să existe în fiecare oraș o rezervă de locuințe pentru urgențe, dând exemplul cazului exploziei de la Bistrița, când au trebuit mutate 50 de familii.

“La Bistrița, săptămâna trecută a explodat un bloc, a trebuit să mutăm 50 de familii dintr-o dată. Noroc că erau locuințele ANL. Pentru asta trebuie să dăm ordonanță, în mod temporar să schimbăm destinația acestor locuințe. Nu este normal ca un oraș chiar de nivelul Careiului să nu aibă un fond de 100 sau 200 de apartamente care tot timpul să poată fi pregătite pentru cazuri sociale, pentru situații de urgență”, a declarat Dîncu.

El consideră că tinerii trebuie să se gândească la ANL ca la niște locuințe temporare, de unde să se mute peste o perioadă.

“Vom stimula în continuare și ajutorul pentru tineri, pentru prima casă. Tot timpul vin generații de tineri care au nevoie de asta, oamenii după ce își cresc veniturile se pot muta din aceste locuințe, au posibilitatea să își ia un credit, să își construiască locuința proprietate personală așa cum și-o doresc, crește familia, nu mai poți să stai cu doi sau trei copii într-un apartament de două camere”, a spus Dîncu.

Noua lege a locuințelor va fi finalizată în această toamnă, după care va fi înaintată Parlamentului pentru adoptare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă