6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVicepresedintele Gavrila Ghilea a demisionat din PSD Bihor

Vicepresedintele Gavrila Ghilea a demisionat din PSD Bihor

Vicepresedintele PSD Bihor, cel care ocupa si functia de vicepresedinte a Consiliului Judetean, Gavrila Ghilea, si-a anunatat, ieri, demisia din partid si a trecut in PD. Desi zvonuri despre plecarea acestuia in organizatia democratilor au circulat de mai multa vreme, Ghilea, care ocupa si functia de vicepresedinte al filialei, a negat de fiecare data acest lucru.
Odata cu el a mai parasit filiala PSD si presedintele Oganizatiei de Tineret, Mihai Toderici, secretarul executiv, Sorin Buhas, si se pregatesc sa mai intre in partidul condus de Emil Boc si primari, viceprimari si posibil parlamentari social-democrati.
Gavrila Ghilea si-a anuntat trecerea la democrati intr-o conferinta de presa organizata la sediul filialei PD. Acesta si-a motivat plecarea din fostul partid de guvernamant prin faptul ca de la Conferinta Judeteana a social-democratilor, de anul trecut, nu se mai regasea in organizatie si nu mai putea sa colaboreze cu actuala echipa. Totodata, el a spus si ca un alt motiv care l-a determinat sa plece la PD au fost si bunele relatii pe care le-a avut cu presedintele filialei democratilor, Petru Filip, cu care a colaborat si in mandatul trecut, cand Ghilea era viceprimar, iar liderul democrat era tot primar.

Colaborare dificila cu liderii filialei

“Vreau sa va spun ca mi-a influentat foarte mult decizia situatia evidenta din PSD de la ora actuala. Nu vreau sa imi denigrez colegii, dar, dupa parerea mea si a mai multor colegi, situatia din partid nu este propice unei munci in echipe si pentru obtinerea rezultatelor pe care ni le-am propus”, a declarat Gavrila Ghilea. Acesta a adaugat ca dupa alegerile din interiorul organizatiei judetene, de anul trecut, nu a mai putut colabora cu actuala conducere asa cum ar fi vrut.
“Am incercat dupa Conferinta judeteana a filialei PSD sa imi fac treaba, insa nu a fost suficient, iar dupa sedinta din acest an, cand ati vazut ce s-a intamplat, a trebuit sa iau aceasta decizie”, a mai spus vicepresedintele CJ. Acesta a completat ca mai multi social-democrati au parasit odata cu el organizatia social-democratilor. Printre acestia se numara presedintele OT al PSD Bihor, Mihai Toderici, si secretarul executiv, Sorin Buhas, dar si alti membri.
Atat Ghilea, cat si membrii organizatiei de tineret ai PSD care au trecut in randul democratilor s-au numarat printre sustinatorii fostului presedinte al filialei fostului partid de guvernamant, Gheorghe Sarb, la alegerile interne de anul trecut. Despre Sarb, vicepresedintele CJ a spus ca acesta se mai gandeste daca pleaca sau nu.
Presedintele PD Bihor, Petru Filip, s-a aratat convins de faptul ca Ghilea isi va gasi un loc in partid. Pentru moment nu s-a pus problema ca acesta sa primeasca o functie, deocamdata va ramane la conducerea de la CJ. “Este o decizie personala a lui Ghilea de a trece la PD si a fost influentata de situatia din PSD. In PD acesta se va putea manifesta neingradit. Toti membrii care au trecut la noi de la alte partide au avut posibilitatea sa isi gaseasca locul atata timp cat si-au facut treaba”, a mai spus liderul democrat.
Petru Filip a completat ca democratii vor incerca sa consolideze pozitia politica de la nivelul Consiliului Judetean, unde din punct de vedere politic situatia este mai fragila.

PD Ð “magnet” pentru primarii PSD

Presedintele filialei PSD, Mihai Bar, a aflat abia ieri dimineata despre plecarea lui Ghilea din partid. Asta, deoarece vicepresedintele CJ nu si-a depus demisia la partid in ideea in care odata cu semnarea adeziunii la PD se anuleaza cea de la social-democrati.
Mai mult, desi in urma cu o zi Ghilea a avut o discutie cu Bar pe aceasta tema, nu i-a marturisit ca intentioneaza sa paraseasca partidul. “Motivul plecarii este cu totul altul decat cel spus de Ghilea. Dar ii sta mult mai bine intre colegii care l-au flancat azi (ieri Ð n.r.) la conferinta de presa a PD. Am vorbit ieri cu el doua ore, fata in fata, dar nu mi-a spus nimic. Eu am aflat dimineata cand m-au sunat mai multi primari sa imi spuna ca Ghilea trece la PD si i-a chemat si pe ei”, a adaugat Mihai Bar.
Liderul filialei social-democratilor a mentionat ca acum toata lumea poate sa isi dea seama de ce primarii PSD plecau din partid, desi PSD avea in conducerea CJ un reprezentant. “Toata lumea se intreba cum putem pierde primarii in aceste conditii. Acum ne-am dat seama acum”, a mai explicat Bar.
Desi pana in momentul de fata, filiala PSD a pierdut in favoarea partidelor aflate la Putere un numar de 15 primari, un vicepresedinte CJ si mai multi membri, liderul filialei sustine ca partidul nu se afla in criza si isi va reveni in curand. “Indiferent cati ar pleca, pot fi inlocuiti. PSD este un partid puternic si etapa urmatoare va fi una a reorganizarii organizatiilor locale. Pana cel tarziu la sfarsitul lunii aprilie vom reorganiza toata organizatia”, a mai spus Bar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă