14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: Primele imagini cu șantierul autostrăzii A3, între Târgu Mureș și Câmpia...

VIDEO: Primele imagini cu șantierul autostrăzii A3, între Târgu Mureș și Câmpia Turzii

Primele imagini cu o parte din șantierul autostrăzii A3 Transilvania, dintre Târgu Mureș și Câmpia Turzii, arată că lucrările sunt în stadiu incipient, potrivit unei filmări publicate de Asociația Pro Infrastructura (API), informează HotNews.ro.

Imaginile, filmate din avion, surprind șantierul pe două loturi din cele cinci ale drumului de mare viteză proiectat între Târgu Mureș și Câmpia Turzii, localitate de unde ar urma să continue cu autostrada deja construită de Bechtel până lângă Cluj-Napoca. Filmarea începe din zona Ungheni/Recea-Aeroportul Internațional Târgu Mureș și se termină în zonă Iernut.

„Sunt lucrări incipiente, așteptăm eliberarea autorizațiilor de construire și ulterior o mobilizare exemplară a constructorilor pe aceste loturi de autostradă în vederea respectării termenelor de finalizare asumate prin contract”, au scris cei de la Asociația Pro Infrastructura pe contul oficial de Facebook.  

A3 Târgu Mureș-Ogra-Câmpia Turzii are circa 56 km și a fost împărțită în cinci loturi. Dintre acestea, în momentul de față, patru loturi sunt contractate, iar pentru al cincilea contractul a fost reziliat în luna aprilie la cererea constructorului care a acuzat că CNADNR a așteptat mai bine de un an de la semnarea contractului fără să emită ordinele de începere a lucrărilor.  

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă