17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialZile de foc pentru pompierii militari

Zile de foc pentru pompierii militari

Minivacanța de Sfânta Maria a fost umbrită de producerea mai multor situaţii de urgenţă (atât incendii, accidente cu descarcerare, urgenţe medicale, cât şi fenomene meteorologice periculoase), soldate cu pierderea a trei vieţi omeneşti. Astfel, în 15 august, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost solicitate să intervină la o persoană care s-a înecat în mare, în zona plajei Vadu, iar sâmbătă au intervenit pentru salvarea a două victime ale unui accident rutier produs pe DN 39, în localitatea 23 August, dintre care una încarcerată.

Din nefericire, femeia, în vârstă de aproximativ 37 ani, şi o fetiţă în vârstă de 10 ani au fost declarate decedate. Tot în perioada 15–17 august a.c., pompierii militari au mai intervenit pentru stingerea a 17 incendii, în 192 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi în 30 de cazuri pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Pentru gestionarea, monitorizarea şi intervenţia fenomenelor meteorologice periculoase, prin 112, dispeceratul ISU „Dobrogea” a preluat aproximativ 400 de apeluri. În urma precipitaţiilor abundente căzute în municipiul Constanţa, pompierii au acţionat cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din curţi şi din subsolurile blocurilor aferente străzilor Vasile Costa, Speranţei, Egretei, Histriei, Lacului, Ileana Cosânzeana, Izvor şi Dionisie cel Mic. Totodată, au intervenit şi pe bulevardele 1 Mai, Mamaia, Ferdinand, dar şi în zona Tomis 3, Dacia şi zona Far.

În data de 17 august a.c., încă din primele ore ale dimineţii, pompierii militari au intervenit cu autospecialele din dotare, pentru evacuarea apei din gospodăriile aferente a şase străzi din localitatea Valu lui Traian.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă