19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Guran, despre românul expulzat din Moldova: E o prostie să...

REVISTA BLOGURILOR. Guran, despre românul expulzat din Moldova: E o prostie să faci asta

Vineri, citim pe bloguri despre aplicația lansată de cei de la  Let’s Do It România, despre bărbatul expulzat din Republică Modova pentru că este român, dar și despre Arsenal Soccer School, o tabară de vară, unde copiii pot învață să joace fotbal.  

Cristian China Birta ne vorbeste despre aplicația pe care vor să o lanseze cei de la Let’s Do It Romania. „Aplicatia “Let`s Do It!” te ajută sa marchezi pe hartă oricând, orice deseu întâlnit in oras sau în natură pentru ca, apoi, să fie transformată într-o sesizare către autoritățile în măsură să o curețe. Echipa Let’s Do It, Romania va monitoriza fiecare sesizare pentru a primi un răspuns în maximum 30 de zile, durata prevazută de lege, iar voluntarul va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată. Astfel, vrem să încurajam românii din întreaga țară să ia inițiativa ori de câte ori găsesc deșeuri ilegale, printr-un instrument prietenos și ușor de folosit, care răspunde întrebării: ce pot face eu, ca cetățean, ca să curăț România de deșeuri?”a declarat Anca Baniță, Communication Manager Let’s Do It, Romania!, citat de Birta. 

Moise Guran a scris, pe blogul personal, despre barbatul expulzat din Republica Moldova doar pentru că este cetăţean român. Jurnalistul a precizat ca expulzarea unui cetăţean român, în condiţiile în care România este de facto singurul susţinător al Republicii Moldova, arată adevărata orientare a autorităţilor de la Chişinău după nebuloasa alegerilor din toamna trecută. “Este o prostie în sine să faci asta, este o ingratitudine să te întorci la atitudinea Voronin, fie şi doar pentru că România a ignorat acel tip de duşmănie ajutând cu alimente din rezerva de stat Moldova în timpul foametei din 2007, într-un an în care România însăşi a trecut prin cea mai mare secetă din ultimul secol”, a subliniat Guran.  Mai mult, jurnalistul a ţinut să sublinieze că este o greseală să susţii că vrei să te integrezi în UE, dar să tensionezi relaţiile diplomatice cu singura ţară membră UE care îţi este avocat pentru integrare. Mai mult, Guran a transmis că Moldova este din nou condusă de kaghebisti rusofili, ”iar tinerii Moldovei, unionişti sau doar pro-europeni, au înţeles asta, iar marşul care se prefigurează pentru 16 mai la Chişinău chiar sperie autorităţile Republicii Moldova’. 

De pe blogul Victorkapra.ro citim despre Arsenal Soccer School, o tabără de vară care oferă băieților (dar și fetelor) din toată lumea, inclusiv din România, ocazia de a învăța să joace fotbal după standardele celebrului club sportiv, de a-şi îmbunătăţi rapid engleza şi de a se obişnui de mici cu un mediu multinaţional. Bloggerul a explicat ca Arsenal a dezvoltat un sistem de antrenament special pentru tinerii care-i sunt oaspeți în timpul lunilor de vacanță, denumit Play The Arsenal Way, în care deprinderea secretelor fotbalului se face concomitent cu deprinderea limbii engleze. Astfel, comunicarea se face exclusiv în limba engleză, iar grupele sunt concepute în aşa fel încât să asigure o diversitate naţională cât mai echilibrată grupelor, incluzând obligatoriu şi cursanţi vorbitori nativi de engleză, astfel încât la finalul cursurilor, fluența să fie semnificativ îmbunătățită.

Catalin Tolontan a scris, pe blogul personal, despre Liviu Doară, antrenorul de yachting la Sportul Studențesc. El a fost unul dintre puținii care, în decembrie 1999, cand MTS a înstrăinat către BTT terenul de 7 hectare din Parcul Herăstrău și, mai tarziu, în 2003, a subliniat jurnalistul. Tolontan a a precizat ca antrenorul a deschis, în numele Sportului Studențesc, un proces. Acum un an, după ce pierduse la prima instanță. Jurnalistul a avut ocazia, la un an de la proces, sa vorbeasca cu antrenorul. „Dacă nimeni nu știe, de ce ne-am mai bate?”, a zis antrenorul, citat de Tolontan. “În vorbele lui nu era doar calculul șanselor, ci ceva mult mai profund. Ceva ce descoperi la campioni, dar și la oamenii obișnuiți. Nevoia de poveste. Dorința ca şi ceilalți să știe de ce ai alergat, de ce ai iubit și cum ai greșit. La ce te-ai gîndit cînd ai făcut asta și, pînă la urmă, de ce ai bănănăit prin viață”, a subliniat Tolontan.

 

 

 

Cele mai citite

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...

A omorât sau nu, cu mașina, baronul Horia Teodorescu un om la Măcin-Tulcea

Baronul PSD Horia Teodorescu candidează pentru al patrulea mandat de președinte al Consiliului Județean Tulcea, dar nici până astăzi nu a clarificat evenimentul...

Optimizarea anunțurilor de închiriere: cum să te diferențiezi într-o piață aglomerată?

Ai o proprietate pe care vrei s-o închiriezi cât mai rapid? Dacă ai încercat să publici un anunț pentru a-ți găsi chiriașul potrivit, probabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă