16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Corupția din România, exemplificată

REVISTA BLOGURILOR. Corupția din România, exemplificată

Blogurile de marţi scriu despre mesajul ambasadorului american în Republica Moldova, dar şi despre corupţia exemplificată. 

Moise Guran scrie că “mesajul ambasadorului american în Republica Moldova despre statalitate și prosperitate este ca și cum i-ai spune unui spânzurat că funia e de fapt o cravată mișto, chiar purtată și invers. Noi românii avem mult umor și acum putem râde de declarația lui, căci indiferent ce visează deștepții de la Washington, Republica Moldova este un stat eșuat, doar orbii (orbiții de putere) nu mai văd asta. Și cu asta nu mai e de glumă!”.

Cristian China Birta scrie un articol în atenția părinților: “știați că puteți cumpăra rechizitele și online, da?” şi explică “Din momentul în care decizi că este nevoie să cumperi rechizite, timpul pe care îl petreci cu această sarcină se împarte cam așa (estimativ, cu titlu de exemplu, cum se zice): 

1 oră ca să îți faci lista cu ce trebuie
1 oră drumul dus/întors la/de la magazin (dacă ai noroc în perioada asta…)
2 ore stat prin magazin la cumpărături (care scoateți sub media asta, bravo vouă!)

Adunat, un total de 4 ore ca să cumpărați rechizitele. În comparația să facem un calcul cu timpul pe care îl petreceți dacă vă comandați rechizitele online:

1 oră ca să îți faci lista cu ce trebuie
Juma de oră ca să comanzi

Adunat, un total de 1,5 ore ca să cumpărați rechizitele. Care vă vin acasă”.

Zoso titrează “Corupția din România, exemplificată” şi detaliază “Alexandru Noapteș – un gog care a fost șeful CFR Călători, căruia justiția i-a confiscat în anul 2014 1,4 milioane euro, pe care îi avea la vedere și pe care nu i-a putut justificat. La vedere, da? În iulie 2016, Noapteș e numit șef la Spații Verzi din Sectorul 1, de către Dan Tudorache, șeful PSD Sector 1 și primar al sectorului 1 București. Și știți de ce? Pentru că fiica lui Noapteș e măritată cu Andrei Hrebenciuc”.

 

 

Cele mai citite

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...
Ultima oră
Pe aceeași temă