12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Sentinţele în dosarul Microsoft şi raportul despre intervenţia la Colectiv

REVISTA BLOGURILOR. Sentinţele în dosarul Microsoft şi raportul despre intervenţia la Colectiv

Blogurile de vineri analizează sentinţele în dosarul Microsoft, dar şi reacţia Departamentului condus de Raed Arafat la raportul guvernului despre intervenţia la tragedia de la Colectiv.

Sub titlul “Le-au luat banii şi le-au dat sentinţe blânde. Vă convine?, Moise Guran scrie: “Stăm şi ne uităm şocaţi la decizia Instanţei Supreme prin care Cocoş, Pinalti şi Gabriel Sandu au scăpat cu pedepse minime de închisoare, iar Niro, A.K.A. afaceristul Nicolae Dumitru, a scăpat cu suspendare. Nu mai vorbeşte nimeni acum de faptul că instanţa a dispus şi confiscarea sumei de peste 11 milioane de euro, deci o sumă mai mare decât şpaga de 9 milioane de euro pe care au învârtit-o aceştia patru. Dar de ce suntem aşa şocaţi… unde-s ăia care ziceau că să le ia banii… că nu ne încălzeşte cu nimic dacă îi bagă la puşcărie… Ba uite că şi dacă le ia statul banii, dar pedepsele sunt mici, parcă tot nu ne convine”.

Cătălin Tolontan scrie despre răspuns adresat direct premierului Cioloş de către Departamentul pentru Situații de Urgență, într-un document de 30 de pagini, ca reacţie la raportul Corpului de Control al Guvernului despre intervenţia serviciilor de urgenţă în cazul Colectiv. “Răspunsul lui Arafat e dat pe puncte și a fost redirecţionat de către premier către Corpul de Control”.

Cineva din Executiv a confirmat: ”Da, e normal ca să existe și punctul de vedere al instituțiilor analizate în raport. Documentul DSU a ajuns la Corpul de Control. Se  vor întâlni și vor discuta. Mai multe nu vă putem spune”. Plecat pentru două zile din țară, șeful DSU nu a detaliat nici el răspunsul trimis lui Dacian Cioloș.

Zoso.ro are un sfat pentru Ionuț Vulpescu, deputat PSD: “Am apreciat articolul dvs cu aluzii fine la lingăi și la #unitisalvam. Aveți dreptate. Pe lângă fiecare partid există atârnache, mai ales când este la putere sau când este așa de puternic precum PSDul.

Ce vă sugerez: plătiți hostingul pe 5-10 ani în avans, să nu cumva să vă pice blocul dacă ajungeți la bulău, precum o serie de lideri marcanți ai PSD, și ei animați de idealuri și doctrine. Doar zic”.

 

 

Cele mai citite
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...
Ultima oră
Pe aceeași temă