19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. De asta n-are ursul coadă...

REVISTA BLOGURILOR. De asta n-are ursul coadă…

Blogurile de joi scriu despre două reţinerea spectaculoasă a primarului Craiovei şi anchetarea solistului Chello, dar şi despre atmosfera din redacţia unei publicaţii de prestigiu din Statele Unite. 

Sub titlul “Doamna Vulpița și copoii DNA”, Moise Guran comentează reţinerea primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu: “cu eu, un pic subiectiv fiind, vă explic care-i treaba și de ce a fost luată doamna Vulpița, cum îi zic oltenii, urmând ca dumneavoastră să stabiliți dacă facem revoluție să dezlipim Oltenia de București și să o unim eventual cu Prahova lui Ghiță, sau dacă mai stăm o leacă p-aci. Serios acuma, cazul ăsta chiar va fi unul controversat…”.

Jurnalistul explică “Controversa va fi legată de faptul că doamna Vulpița a pus la cale renovarea blocurilor din centrul vechi al Craiovei printr-o întortocheală de fundație care tot bani din sponsorizări de la firme primea. Cum ar veni, niște firme care aveau contracte cu Primăria Craiovei au fost rugate frumos de doamna primăriță să facă niște sponsorizări unei fundații ale unor prietene pesediste, iar fundația să dea niște blocuri cu var. Tot cam la 100 de mii de euro s-a dus afacerea, că la noi, la olteni, suta de mii de euro e cea mai utilizată bancnotă. Deh! Ca la săraci! Acuma, să vă mai spui că, la vremea respectivă, niște pensionari cârcotași din blocurile astea văruite au și sunat la Gazeta de Sud să reclame faptul că lor nu le spune nimeni cât costă lucrarea și că ei cred că e spălare de bani?!”. 

Zoso scrie despre o altă reţinere spectaculoasă a zilei, este vorba de Cheloo, despre care spune că “De asta n-are ursul coadă… Ca și la Andrei Gheorghe, Cheloo te-a primit in casa lui, ți-a dat să fumezi din jumătatea lui de kil de iarbă și tu, după ce te ia garda, îl dai în gât? Pe de altă parte, scandalul ăsta vine la fix pentru Paraziții, că muzică oricum nu mai făceau”.

Adelin Petrişor povesteşte pe blogul său despre experienţa de la “The Washington Post”: “Îmi place meseria de reporter pentru că mă ajută să văd lucruri extraordinare: am intervievat laureați de Nobel, teroriști, foști șefi ai CIA sau NSA, am zburat cu supersonicele, am băut cafea cu Valentino Rossi. Normal că și aici în DC am parte de lucruri interesante”.

Jurnalistul oferă amănunte de culise din redacţia presigioasei publicaţii americane: “Am văzut ieri cum conducerea editorială a The Washington Post pune-n pagină următorul număr al celebrului ziar. Clar că s-a vorbit și despre Donald Trump, însă nu pot să dau din “casă”. :)) Oricum, trebuie să vă spun că sunt două sedințe de sumar: la 9,30 și la 16,30. Participă 13 oameni, editori și respondabili de pagină. Cei de la WP s-au mutat în noua redacție în decembrie anul trecut. Birourile au în total peste 22000 de metri pătrați. La știri lucrează 720 de oameni, cu 200 mai mulți decât erau în momentul în care Jeff Bezos (Amazon) a preluat ziarul. Noua conducere a WP a dezvoltat mult partea de internet și în redacție au apărut 4 studiouri de televiziune de unde se transmite zilnic”.

Concluzia? “Chiar dacă internetul pare să fie viitorul, două treimi din venituri încă vin din vânzările ediției tipărite”.

 

Cele mai citite

Omul de afaceri Ion Leu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Tribunalul Buzău a dictat marți o sentință de șapte ani de închisoare cu executare pentru antreprenorul buzoian Ion Leu, acuzat de evaziune fiscală...

Analiză Storia – Cum a evoluat numărul tranzacțiilor imobiliare în aprilie și care sunt prețurile apartamentelor în principalele orașe din țară

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna aprilie a anului trecut. Astfel,...

Un alt premier european a fost amenințat după atacul asupra premierului slovac Robert Fico

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat joi că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului său slovac Robert Fico, un website de...
Ultima oră
Pe aceeași temă