13.3 C
București
sâmbătă, 30 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Nu, nu Orban este elefantul din sufrageria PNL

REVISTA BLOGURILOR. Nu, nu Orban este elefantul din sufrageria PNL

Blogurile de marţi scriu despre retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Capitalei, dar şi despre un fenomen care ar putea grăbi interzicerea telefoanelor în școli.

Cătălin Tolontan titrează “Orban e out. Cum cumpără politicienii şi multinaţionalele bunăvoinţă pe tv şi pe internet” şi scrie “candidatul la primărie a cerut 50.000 de euro bani negri ca să dea televiziunilor, mereu cîștigătoare din orice combinație. După aceeași formulă funcționează și multe companii mari”. 

De ce ar fi avut nevoie Orban de 50.000 ”la sacoșă” cîtă vreme există mecanisme legale de prin care afaceristul respectiv ar fi putut finanța campania?! Pentru că nu după bani albi alerga Ludovic Orban. Hai să explicăm sistemul! Candidatului la Primăria Capitalei îi trebuiau bani negri, singurii care înlesnesc bunăvoința televiziunilor. Ca politician, cu bani albi cumperi spoturi publicitare electorale, însă atitudine favorabilă, prezențe în emisiuni și știri pozitive, pe ele le achiziționezi cu punga. ”Cu numerar”, după cum scrie DNA în referat. Și nu e vorba doar de politicieni ci, tot mai des, și de companii. Care plătesc bunăvoință pe TV și pe Internet. Pe asta nu o mai scrie DNA și o să-i trebuiască ani pînă o să o definească drept ceea ce e: o infracțiune!” – avertizează ziaristul.

Sub titlul “Nu, nu Orban este elefantul din sufrageria PNL. Orban e doar trompa…”, Moise Guran scrie că “Partidul Național Liberal ar face bine să recunoască faptul că are în sufragerie un elefant mare, roz şi foarte urât mirositor. Nu, nu mă refer la prostiile lui Ludovic Orban, deși scoaterea acestuia din cursă înainte de începerea campaniei îmi crează o satisfacție ca cetățean, dar și o frustrare ca realizator TV. Întâi să vă explic de ce nici susținerea lui Nicușor Dan nu e soluție. Oricum, elefantul este altul. Și e bicefal”. 

Jurnalistul concluzionează cu ironie: “Revenind la DNA, deși ca cetățean al Capitalei îmi pare bine că un candidat predispus la mare corupție a picat înainte de a apuca să facă șpăgi pe banii cetățenilor, am totuși frustrarea că DNA-ul s-a grăbit. L-aș fi lăsat pe Orban ăsta să mai și dea șpăgile alea unor așa-numiți șefi de televiziune. Preferam să îi vedem audiați la DNA și trimiși în judecată și pe aceia. Ca să ne separăm mai clar unii de alții, nu de alta. Că nici șefii nu pot face servite, pe bani, fără jurnaliștii din subordine”.

Zoso.ro un fenomen care ar putea grăbi interzicerea telefoanelor în școli: “Facebook permite transmiterea live de oriunde acum, aveți aici o hartă în real time cu cine transmite live de unde. Azi pe la 11 erau 3 copii online de la școală. Făceau broadcasting la ora la care trebuiau să fie atenți. Unii vorbeau peste profesor, alții făceau glume prinbaie. Majoritatea minori. În curând vor apărea și primele incidente. Și atunci va fi cu adevărat interesant. Momentan e doar o imagine tristă a inculturii din România, cât și a capabilităților tehnice reduse ale telefoanelor de doi lei”.

Cristian China Birta tittrează “Fotbalul ca memorial al durerii: Campionatul Canalului Dunăre-Marea Neagră” şi citează un articol din “România Liberă”: “Comuniștii au recurs la un proces lung și distrugere a clasei politice și a elitei culturale românești, din perioada interbelică.  Inevitabil, în acest carusel al suferinței, au încăput și unii fotbaliști sau conducători ai echipelor de fotbal care, în acea vreme, reprezentau figuri cu tangente subliniate și în alte cercuri (culturale, politice, economice, militare etc). Canalul Dunăre-Marea Neagră, prezentat de conducerea comunistă ca o mare realizare a poporului român, ascunde tone de lacrimi și o suferință neomenească îndurată de cei încarcerați și puși la muncă abrutizantă, acolo, pentru înfăptuirea marii realizări”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă