15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Tolontan: Costurile construirii Arenei Naționale s-au dublat în mandatul...

REVISTA BLOGURILOR. Tolontan: Costurile construirii Arenei Naționale s-au dublat în mandatul lui Oprescu

Pe blogurile de miercuri, citim despre Arena Națională și cum s-a dublat suma necesară construcției în timpul mandatului lui Sorin Oprescu, dar și despre o nouă suspiciune de plagiat asupra unei teze de doctorat coordonată de Gabriel Oprea. 

Pe blogul tolo.ro, citim despre costurile construcției Arenei Naționale. Dacă în 2007 se anunțase că stadionul va costa 100 de milioane de euro, în 2011 s-a ajuns la suma de 200 de milioane de euro. Tolontan notează că doar acoperișul rabatabil a costat 21 de milioane de euro. ”În noiembrie 2011, Gazeta publica conținutul documentului prin care firma consultantă a stadionului, Louis Berger, atenționa primăria că „acoperișul retractabil reprezintă o variantă neeconomică”. Consultanții explicau de ce acoperișul nu va aduce cine știe ce valoare investiției. Dar Primăria lui Oprescu a trecut peste observație și a făcut cheltuiala, invocînd că, de fapt, în mandatul lui Videanu se votase în Consiliu suplimentarea de buget. Un lucru e cert: toate actele adiționale s-au semnat pe vremea lui Oprescu. Să angajezi cu 1,5 milioane de euro un consultant și apoi să-i ignori sfatul, cheltuind în plus 21 de milioane de euro, este o performanță”, a comentat Tolontan. 

Adelin Petrișor, scrie, pe blogul său, despre încă o lucrare de doctorat în care  s-ar fi plagiat, care s-a realizat sub coordonarea lui Gabriel Oprea. ”Emilia Șercan a mai descoperit un doctorat făcut cu copy-paste. Este vorba despre teza lui Mihai Stănișoară, fost ministru al apărării. Ghici cine a fost coordonatorul? Gabi Oprea, el însuși suspect de plagiat. Interesant e că această teză are bucăți uriașe copiate din…Monitorul Oficial. Dezvăluirile Emiliei Șercan vor continua!”, scrie Petrișor. De asemenea, jurnalistul susține că Oprea a sunat la președintele TVR și a cerut scoaterea de pe post a știrilor legate de doctoratele suspectate de plagiat. ”P.S. Gabriel Oprea a făcut ceea ce știe el cel mai bine: a sunat la președintele TVR și a cerut ca știrile legate de doctoratele suspecte să fie scoase de pe post. Singurul general de intendență cu 4 stele a tunat și a fulgerat. După aceste telefoane, Liviu Dragnea a cerut parlamentarilor să discute cât mai repede Raportul TVR. Nimic nu e întâmplător…”, a spus jurnalistul. 

Pe blogul biziday.ro, citim un articol, semnat de Mihai Alexandru Crăciun, despre închiderea autostrăzii Sibiu-Orăștie la aproape zece luni de la inaugurare. ”Da, am fost primul care a cerut insistent închiderea acestui tronson, dar nu, nu este o victorie. Ar fi cel mult una amară, căci nu este nimic glorios în faptul că ajungem să constatăm oficial că un sector de drum național periculos, așa cum este DN1/7 între Cunța și Săliște, este mai sigur pentru trafic decât o autostradă nouă. De fapt, acestă decizie de închidere totală a traficului pe A1 Orăștie – Sibiu Lot 3 este una surprinzătoare, întrucât, până acum o săptămână, în ciuda avalanșei de dovezi și de mărturii publice avizate din ultimele două luni, CNADNR dădea asigurări ferme că tronsonul nu are probleme grave, ci doar unele „minore”, care vor fi rezolvate sub trafic”, a comentat autorul. 

Pe blogul victorkapra.ro, citim despre interpretarea Deutsche Kammerphilharmonie Bremen a Simfoniei nr. 92 „Oxford” de Joseph Haydn, la Festivalul George Enescu. ”Până să scrie această lucrare, Haydn a fost un sclav de lux o bună parte din viață: muzician la curtea contelui Eszterhazy. Contele îl ținea izolat la reședința sa de la țară, și când trecea pe acolo, îi cerea să-i arate ce a compus cât timp a lipsit. Ca să nu facă foamea  Haydn a acceptat acest statut. Pe de o parte, izolarea a fost bună: neavând contact cu muzicieni contemporani, Haydn a mers pe un drum propriu, original. Pe de altă parte, a fost rea, pentru că rămânea doar un entertainer aflat la dispoziția puternicului stăpân. Când umilitorul contract a expirat, Haydn a plecat la Londra. Spre deosebire de îngâmfatul conte ungar, englezii l-au apreciat și l-au cinstit cu titlul de doctor honoris causa al Universității Oxford (de unde și numele simfoniei, pe care compozitorul a dirijat-o cu ocazia ceremoniei)”, a scris bloggerul. 

 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă