10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Ce mai e de făcut cu energia care ne-a...

REVISTA BLOGURILOR. Ce mai e de făcut cu energia care ne-a rămas

Jurnalistul Cătălin Tolontan începe să prezinte, pe blog, opiniile unor intelectuali din generația celor trecuți de 40 de ani. Primii invitați sunt Vasile Ernu și Șerban Alexandrescu. Din textele lor se degajă o întrebare tristă: “Cum am ratat și ce mai e de făcut cu energia care ne-a rămas?”.

Omul de televiziune Cabral este însă optimist și ne oferă, imediat, un răspuns pe blog: “Plec în Thailanda și voi lua un cititor cu mine. Vrei să vii?”.

Biroul de Turism al Thailandei are în fiecare an o campanie prin care promovează locuri speciale din… Thailanda, evident. Anul ăsta au ales un blogger din România și unul din Bulgaria pentru un concurs simplu: zburăm în Thailanda și ni se dă un buget pe care trebuie să-l drămuim pentru a îndeplini niște task-uri, scuzați engleza. Avem de făcut poze la anumite temple, de aflat diverse informații legate de locuri și în timpul ăsta să povestim ce vedem și ce facem”.

Cristian China Birta are o invitație la un eveniment din București pe care însă nu e decis să o onoreze, așa că se întreabă, pe blog: “Să mă duc sau să nu mă duc la Barmaniada 2016?”.

“Nu pot să văd ceva nou de băut și să nu gust măcar. Nu pot și pace! Iar la Barmaniada 2016, vă dați seama, ispitele o să fie cât China, ca să zic așa”, recunoaște Chinezu.

Jurnalistul de televiziune Adelin Petrișor ne anunță pe blog o veste bună. Primele șase avioane F-16 ale RoAF “vor ajunge în România la sfârșitul acestei luni. Următoarele 6 vor veni la începutul anului viitor”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance's TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată...
Ultima oră
Pe aceeași temă