13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Angajat ISU: Oricine putea șterge din soft documentele despre Colectiv

REVISTA BLOGURILOR. Angajat ISU: Oricine putea șterge din soft documentele despre Colectiv

Pe blogurile de joi, aflăm la cine au ajuns documentele prin care se solicita organizarea unui concert în fabrica Pionierul, dar și despre o platformă online de screening pentru copiii care suferă de autism. 

Pe blogul tolo.ro, Cătălin Tolontan și Mirela Neag au explicat parcursul mail-ului trimis de o firmă de evenimente pentru a obține aprobarea pentru organizarea unui festival în Fabrica Pionierul, unde se afla și clubul Colectiv. ”Miercuri, pe 23 septembrie, ora 23:27, IGSU a primit primul o cerere de la organizatori ”pentru concertul PLUM din clubul Colectiv și de la etajul 1 al Fabricii Pionierul” . Publicarea faxului în Gazetă a aruncat în aer convențiile. PRIMUL PAS: ”A doua zi dimineață, joi, faxul a ajuns în mapa domnului colonel Cornea, șeful nostru”, povestește un om care a văzut hîrtia. Nicolae Cornea a scris o rezoluție, să analizeze faxul omologul său de la ISU, ”că era treaba lor”. Mai departe, i l-a dat colonelului Păsărelu. De acolo a ajuns la dipeceratul condus de colonelul Dobre. Și, hop, la ISU, pe 24 septembrie, la ”nouă jumate dimineața”. AL DOILEA PAS: ”Dar documentul n-a fost înregistrat la IGSU. Întrebați-i de ce”. Întrebăm. ”Nu era un document de competența noastră, doar îl redirecționam”, răspunde un om care se ocupă de dispeceratul lui Dobre, punctul nodal prin care trec documentele. AL TREILEA PAS: Poposit pe ”Dealul Spirii”, faxul care anunța evenimentul a  fost văzut de Mihai Guță, inspectorul șef al ISU. ”Guță e un tip onest și OK, dar are sub el specimene care-l speculează”, cred oamenii lui despre el”, au scris jurnaliștii. 

Pe blogul victorkapra.ro, aflăm despre o platformă online pentru copiii care suferă de autism. ”De acum, părinții din România au la dispoziție o platformă de screening pentru a identifica un potențial risc de tulburare din spectrul autist la copiii lor. Fundația Vodafone Romania și Asociaţia Autism Baia Mare au lansat astăzi proiectul ‘’SEARCH TSA’ –Screening, Evaluare, Intervenție Personalizată și Informare pentru Tulburări din Spectrul Autist. Proiectul pune la dispoziție și o linie gratuită, la nivel național, pentru familiile care se confruntă cu această problemă dar și pentru alte categorii de actori sociali care vin în contact cu copiii – HELPLINE AUTISM – 0800 500 288”, a scris bloggerul. 

Pe blogul cristianchinabirta.ro, citim despre proiectul ”cartea în așteptare” de la Gaudeamus. ”Au fost donate 396 de ”cărți în așteptare” la Gaudeamus. Scriu cu oareșce (multă) emoție rândurile astea, pentru că am o mare bucurie că și eu am avut o carte în așteptareprintre ele și că ea a ajuns la tânăra din imagine. Tare mă bucur, să știți 🙂Felicitări, Editura ALL, pentru inițiativă și la mai multe!”, a scris bloggerul. 

Vali Petcu comentează pe blogul zoso.ro legea dării în plată. ”Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, e mizerabil ca de obicei. Știți cine mai acordă credite sau cine ar trebui să acorde credite? Instituții bancare cu capul pe umeri. Alea care vor da afară pe toți cei care au prezidat peste goana după credite pentru imobile supraevaluate din 2006-2008. A fost dat vreunul afară? A fost dat afară vreun director adjunct care a aprobat credite pentru rechinii imobiliari? A fost?! Nu, pentru că, conform aceluiași guvernator BNR, “băncile nu pot fi pe pierdere”. Și trebuie să facem legi ca ele să nu fie pe pierdere. Și trebuie să le aprobăm tacit comisioanele mizerabile (4 lei interogare sold, 15 lei depunere numerar!) și apoi să ieșim la spartul târgului să comentăm că nu e bine. Cu asta se ocupă Isărescu”, a scris bloggerul. 

 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă