11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Războiul partidelor și așteptările românilor

REVISTA BLOGURILOR. Războiul partidelor și așteptările românilor

Bloggerii comentează, joi, evenimentele politice la zi, prezentând și estimări despre urmările acestora.

Vali Petcu prezintă pe blog o analiză asupra candidaților la Primăria Capitalei. El crede că un candidat puternic va fi Robert Negoiță, patronul hotelului Rin din București. Bloggerul susține că Negoiță ar putea deține înregistrări compromițătoare, realizate în camerele din hotel, cu diverși oameni politici, similare celor cu primarul Boșcodeală de la Buzău.

Tot despre alegerile locale scrie, pe blog, și Moise Guran. Mai important decât calculele electorale ale partidelor mari este interesul cetățeanului mic de a fi reprezentat de primarul său, dar acest interes nu îl rezolvă, din păcate, nici lupta între partide, nici refuzul de implicare al lui Cioloş, explică jurnalistul Moise Guran.

Acesta remarcă și implicarea în discuții a președintelui CCR, “Foarte simpaticul preşedinte al Curţii Constituţionale, domnul Augustin Zegrean, spune, cu aerul său de Nicu Constantin, că e o opţiune politică să organizezi alegerile într-unul, două sau zece tururi de scrutin. Și aici nu-l poţi contrazice, mai ales dacă ţi-e dor de Nicu Constantin”.

Cristian China Birta se declară însă optimist, cel puțin pe blog. El amintește o idee celebră, a lui Constantin Brâncuși. “A doua vorbă a lui Brâncuși este pur și simplu copleșitoare: simplitatea este complexitatea rezolvată. Ziceți după mine: simplitatea este complexitatea rezolvată. Fabulos… O întreagă filosofie de viață stă în zicerea asta”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă