15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Biziday: Satul românesc se îneacă în capitalism

REVISTA BLOGURILOR. Biziday: Satul românesc se îneacă în capitalism

Pe blogurile de joi, citim despre țăranii români care refuză locuri de muncă la oraș, dar și despre recordul atins de Facebook. 

Pe blogul biziday.ro, citim despre oamenii de la țară care refuză locuri de muncă și sunt catalogați drept ”paraziți ai societății”. Totuși, autoarea argumentează că trebuie găsite soluții pentru a-i ajuta să câțtige bani și să traiască decent în satul lor. ”Haideţi să facem acum un mic exerciţiu de imaginaţie: să ne punem în pielea unui ţăran din Șişeşti, care ar fi interesat de un loc de muncă la fabrica situată la 315 km distanţă. Zicem că el are acum o mică gospodărie şi familia obişnuită: doi-trei copii, soţie, părinţi bătrâni. Deşi în gospodăria ţărănească e nevoie de fiecare om în putere, săteanul nostru decide, totuşi, să plece la 315 km, pentru salariul de 1000 de lei pe perioada de probă. În cele trei luni de probă/training, vizitarea familiei e o problemă: săteanul devenit muncitor ar trebui să facă 10 ore pe drum (da, aţi citit bine. 315 km în 10 ore), schimbând mai multe mijloace de transport, iar duminică nu toate circulă. Apoi, banii îi strânge ca să-i trimită acasă, nu ar vrea să-i cheltuiască pe drumuri. Ei, asta e, trei luni trec repede. Oricum, dacă e respins la angajarea definitivă, se întoarce acasă la fel de sărac cum a plecat”, a explicat Ina Gabriela Funețat pe blogul biziday. 

Pe blogul victorkapra.ro, aflăm că Facebook este accesat lunar de 1,5 miliarde de utilizatori. ”Acum vreo trei ani, m-am întâlnit în lift cu un VIP al presei autohtone (unul sunat și de asistenta lui Mugur Isărescu, și de a lui Iohannis, și de cea a premierului, când situația națională o cere.).
Coborând două etaje, mi-a spus: „Băi, eu aș interzice feisbucul ăsta!”, „Corect, i-am spus, ne omoară!”. În fine, știrea: Facebook mai are nițel si atinge (Zuckerberg nu e totuși Becali să vorbească gura fără el, din simplul motiv ca a lui companie e cotată la bursă), 1,5 miliarde de oameni care o accesează lunar. Cea mai mare comunitate de pe Pământ”, a comentat bloggerul. 

Christianchinabirta.ro scrie despre cât de important este să spunem oamenilor ce simțim, pentru a nu lăsa lucruri neîncheiate. ”Lucrurile astea care vă deranjează și pe care nu le rostiți sunt o molimă a sufletului. Care roade în fiecare zi câte un pic și vă treziți, în timp, că aveți sufletul ciobit. Doar pentru că nu ați avut tăria (cred că, de fapt, nu tărie îți trebuie, ci pur și simplu o normalitate a ființei tale în relația cu ceilalți) să lămuriți lucrurile atunci, pe loc.Hai să vă întreb altfel: ce aveți de pierdut dacă spuneți oamenilor din jur că v-a deranjat ceva din ce au spus sau au făcut? Încercați să vă răspundeți singuri. Și apoi să puneți în balanță ce v-am spus despre lucrurile nerostite ca o molimă a sufletului. Care mănâncă încet, dar sigur din voi. Până când, nici nu vă dați seama cum se întâmplă, voi parcă nu mai sunteți voi…”, a comentat bloggerul. 

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă