16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Cât de competitiv este bine să fie un copil

REVISTA BLOGURILOR. Cât de competitiv este bine să fie un copil

Pe blogul lui, Cristian China-Birta își pune o întrebare care îi preocupă pe mulți părinți și profesori din România: Cât de competitiv este bine să fie un copil. Pornind de la un exemplu din propria lui familie, Chinezu se întreabă dacă este bine să încurajăm un comportament foarte competitiv al copiilor, inclusiv în raport cu frații.

Asemenea întrebări sunt legitime, pentru că educația din copilărie are efecte pe termen lung. Blogul lui Zoso ridică o întrebare aparent amuzantă: cât timp petreceți urmărind și urând oamenii care o duc mai bine decât voi? 

“Ne petrecem de la câteva minute pe zi până la ore întregi urmărind din umbră ce fac alții, fără să recunoaștem și, mai ales, fără să realizăm că am putea petrece timpul ăla făcând ceva util.

Eu recunosc, la câteva zile intru să văd ce mai face Geanina, am un cont pe care suntem prietene. Mă amuză cum se îmbărbătează, cum ceartă, cum plm. Intru ca să mă amuz. Și Badea, care se laudă că o duce mai bine decât jumătate de univers și decât toți blogherașii la un loc, e cititor fidel, mă urmărește aici, pe twitter, pe fb, pe vine, peste tot”.

Jurnalistul Moise Guran prezintă, pe blog, o comparație între situațiile din România și din Republica Moldova, aceasta fiind socotită “oglinda strâmbă a României”. Moise Guran spune că, în general, românilor le pasă mult prea puţin de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, din păcate. Absentă dintre graniţele României în perioada în care s-a cimentat conştiinţa naţională, Basarabia nu mai reuşeşte să fie România pentru actuala generaţie de români, pentru cei care de la Prut puteau veni cel mult tancurile ruseşti în epoca în care Ceauşescu făcea pe independentul în cadrul blocului comunist.

“O altă generaţie și o altă istorie predată în şcoli vor recupera probabil sentimentele mai bune ale societăţii româneşti pentru Republica Moldova, dar, până atunci,stimaţi români, băgaţi de seamă la ce se întâmplă la Chişinău”, propune Moise Guran.

Blogul lui Adrian Georgescu prezintă o carte nouă: “Pălăria albastră”, de Andrei Crăciun. “Rar am citit o carte în care autorul să își omoare cu atâta voluptate personajele. Și nu doar personajele. Teme, idei, situații din care alți scriitori ar fi scos cel puțin un roman-fluviu sunt ucise de către Andrei Crăciun într-o jumătate de frază”, explică bloggerul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă