12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Cătălin Tolontan: DNA ar putea redeschide dosarul sponsorizărilor ISU, pentru...

REVISTA BLOGURILOR. Cătălin Tolontan: DNA ar putea redeschide dosarul sponsorizărilor ISU, pentru a treia oară

Pe bloguri citim, marţi, despre Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care ar putea începe, pentru a treia oară, cercetările în dosarul sponsorizărilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), dar şi despre ultimul album lansat de David Bowie, “Blackstar”.

Cătălin Tolontan scrie, pe blogul său, despre sistemul sponsorizărilor ISU, care ar putea fi cercetat de DNA pentru a treia oară.

“Kovesi susține că procurorul Lupulescu, generalul de la DNA militar aflat în subordinea sa, a pus o concluzie ”care nu poate fi reținută” și că ”în mod nelegal a clasat cazul”. Pentru prima oară, DNA interpretează sistemul sponsorizărilor ca pe unul ilegal. ”Persoanele audiate au arătat că în toate situațiile angajați ai ISU se prezentau la sediul agentului economic, își declinau calitatea și solicitau efectuarea unor donații, care constau fie în sume de bani, fie în materiale de construcții, ajungînd pînă la votcă și produse de patiserie”. Kovesi susține că ”interpunerea asociației nonprofit avea ca unic scop eludarea dispozițiilor imperative ale art 3, alin. 3 din Ordinul MAI nr. 340/2002, care interzice sponsorizările de la persoanele juridice care, datorită unei motivații decurgînd din natura activității derulate, manifestă un interes direct și evident în raport cu Ministerul de Interne ori cu una dintre structurile subordonate”. Practic, DNA spune că, neputînd colecta sponsorizările direct pe ISU, pompierii le luau pe Asociație și, mai apoi, o parte a lor mergeau către ISU. Kovesi pretinde că șefii pompierilor știau bine că fac un lucru ilegal, mutînd mai apoi banii sau donațiile în obiecte de la Asociații către ISU. E ceea ce recenta listă făcută publică de IGSU arată că se întîmpla în sistemul subordonat Departamentului de Urgență din toată țara! ”La ISU s-a creat un sistem complex de eludare a legii în vederea obținerii de resurse materiale”, acuză DNA.  Rezultatul? S-a perturbat în mod grav disciplina care trebuie să stea la baza funcționării ministerului”. ”A fost slăbită autoritatea instituției în condițiile în care Ministerul de Interne este special creat în scopul aplicării și respectării legii, constituind prima linie de apărare a societății și ordinii de drept” Șefa DNA consideră că ”O parte semnificativă din activitatea ISU fusese înlocuită cu atragerea de sponsorizări, cu consecințe asupra activității de control și asupra intereselor societății ca activitatea agenților economici să se desfășoare în siguranță, prin prevenirea incendiilor”. Ea mai spune că ”Lipsa unor resurse satisfăcătoare nu poate fi invocată avînd în vedere că un asemenea argument este aplicabil oricărei instituții de control, iar acceptarea unei astfel de conduite ar presupune transformarea autorității publice într-un instrument de a obține beneficii materiale”, potrivit Tolo.ro.

Pe blogul lui Cristian China Birta citim despre ultimul album al cântăreţului David Bowie, “Blackstar”, lansat vineri, când artistul împlinise vârsta de 69 de ani

 

“Blackstar este un album genial. Când l-am ascultat prima dată, i-am spus doamnei mele (care m-a privit mirată, știind că David Bowie nu e nici pe departe printre favoriții mei) că sunt onorat că trăiesc o bucată de istorie muzicală, pentru că rareori se întâmplă, în viața unui ascultător de muzică, să spună ”acesta este un album genial, o bucată de istorie”. Iar Blackstar este un album genial. Aș fi vrut să vă spun mai multe despre acest album, despre cum de la primele măsuri de ia pe sus și nu te mai lasă până la ultimul acord, când simți o imensă părere de rău că s-a terminat. Să vă spun că versurile sunt colosale (și multe dintre ele acum, când știu că Bowie este mort, capătă alte valențe…). Să vă recomand să ascultați acest album și să faceți rost de el pentru colecția personală. Dar parcă nu mai am energie să fac asta. Vestea morții lui David Bowie m-a dat peste cap total…”, scrie bloggerul.

De pe blogul lui Adelin Petrişor aflăm că tinerii cu vârste între 16 și 23 de ani pot face parașutism sau pilotaj la Aeroclubul României. 

Zoso.ro atrage atenţia în legătură cu garanţia telefoanelor mobile cumpărate din magazinele online.

“Dacă dați o căutare pe net după fraz “Nu fac obiectul garantiei urmatoarele situatii: Defectele de orice fel aparute ca urmare a instalarii sau folosirii unor programe (software) care nu au fost livrate de catre societatea comerciala care a fabricat si asamblat produsul”, veți vedea că foarte multe magazine online au impresia că sunt amuzante. Sau prevăzătoare. Sau pur și simplu stupide. Adică eu nu am voie să instalez apps pe smartphone deloc? Deloc deloc? Nici măcar un pic? Dar oare setările am voie să le schimb? Dar să pun husă telefonului?”, scrie Zoso.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă