21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Cine este prima femeie pilot de F35

REVISTA BLOGURILOR. Cine este prima femeie pilot de F35

Luni, citim pe bloguri despre sistemul de învățământ din România, despre prima femeie pilot de F35, despre accidentul rutier care a avut loc duminică dimineața, în Sibiu, dar și despre meciul de fotbal dintre Gaz Metan și ASA.

De pe platforma Biziday citim un material despre sistemul de învățământ din România. Fizicianul debutant IFIN, Stan Lucian, a precizat că învăţământul în România este o fabrică cu bandă rulantă. Mai mult, fizicianul subliniază că elevii sunt împachetaţi în serii, împărţiţi în modele. Cum vor fi procesaţi e planificat de dinainte, fără să prea poţi da în stânga sau în dreapta. Standardele pe care trebuie să le îndeplinească sunt înţepenite, iar produsele sunt evaluate pe parcurs pentru eliminarea rebuturilor. ”Doar că învăţământul, spre deosebire de o fabrică care vrea să şi trăiască, nu are nici un habar ce produce, de ce, pentru cine, ce vrea să facă cu elevii. Vrea să îi facă buni cetăţeni? Specialişti? Să îi pregătească pentru piaţa muncii? Pentru viaţa de zi cu zi? La o adică, nici nu e nevoie de un răspuns. Doar banda trebuie să meargă înainte”, a subliniat Stan Lucian.

Zoso.ro a scris, pe blogul personal, un articol despre aacidentul care a avut loc duminică dimineața, în Sibiu. Un tânăr de 22 de ani a murit carbonizat în urma accidentului. Sora lui, de 31 de ani, a decedat de asemenea, iar fiul acesteia, de opt ani, este în comă. Tânărul care a provocat accidentul are 19 ani si a mai avut permisul suspendat de trei ori pentru conducere sub influența alcoolului. ”Imbecilul ăsta a avut permisul suspendat de 3 ori în decursul unui an, de 2 ori pentru condus sub influența alcoolului. Cred că se poate concluziona că, atunci când stai 6 luni pe bară pentru alcool, nu ai șanse să te potolești”, a scris Zoso. Bloggerul s-a arătat indignat de faptul că acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoole, fapt ce a avut consecințe grave. ”Partea proastă e că a luat și niște oameni nevinovați cu el, asta pentru că legea e prea blândă. România nu e America, să ai nevoie de mașină, așadar condusul nu e pentru toată lumea. Dacă în locul celor doi frați uciși de imbecilul ăsta era un senator sau familia lui, mâine la 9 și 5 se dădea o lege prin care cine a avut permisul suspendat de două ori nu mai are voie să conducă, și mă-sa tre’ să stea o tură”, a conchis Zoso.

Adelin Petrișor a scris, pe blogul personal, despre prima femeie pilot de F35. Departamentul Apărării a dat publicității imagini cu prima femeie pilot de F35, lt. col. Christine Mau. Ea a executat 14 misiuni de antrenament pe simulator, după care a decolat cu un F 35. Primul ei zbor a avut loc la Elgin Air Force Base, Florida. În 2011, în Afganistan, Mau a luat parte la prima misiune combat cu femei pilot.

Cătălin Tolontan a comentat, pe blogul său, meciul dintre echipele de fotbal Gaz Metan – ASA .  Jurnalistul a precizat că liderul a avut practic 25 de minute lipite de finalul primei reprize când putea tranșa meciul. ”Hora a scăpat liber, dar a tras direct prin deviere, execuție de mare campion de snooker, nerecomandată însă cînd titlul e pe talger. Pentru că, uite, Stuart Bingham de Mureș a ratat de puțin! După 6 minute, ASA combină superb și are două ocazii de gol în aceeași fază terminată cu bara plină a lui Zicu”, a scris Tolontan. În schimb, Gazul a continuat să pompeze cu inima, punînd din ce în ce mai des probleme pe flancul lor drept, acolo unde Crețu și Alex Munteanu și-au tocat adversarii cu zeci de pase și de sprinturi. Și exact din zona aceea de fărîmițare a ambițiilor a ieșit golul. Dar întîi a început ploaia neagră, dură, ploaia tropicală. Era minutul 90 și Gazul domina. ASA își făcea calculele, ”e bun și un punct, ajungem la egalitate cu Steaua, dar avem avantajul rezultatelor directe”. Jurnalistul a subliniat că, după 2-2 în fața celor de la Chiajna, Steaua și-a anulat singură avantajul dăruit de Gaz Metan. ”Sîntem în situația în care Steaua merită să piardă titlul, iar ASA nu merită să-l cîștige”, a precizat indignat Tolontan. 

Cele mai citite

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă